Clubul de carte secret al domnilor avea niște reguli. Avea. I-am aflat noi secretele și vom fi mult mai atente la tot ce fac minunații membri ai clubului. Bine, nici nu ai cum să nu îi urmărești un pic! Aproape că regreți că nu sunt persoane reale, cu conturi active în social media. Sunt sigură că le-ar fi crescut amețitor numărul urmăritorilor! 🙂

„O poveste fermecătoare și dulce, o portretizare onestă și plină de speranță a efortului pe care trebuie să îl depui pentru a avea căsnicia perfectă.” New York Times Book Review

Trebuie să vă spun că nu aveam de gând să citesc foarte curând această serie. Și nu pentru că nu am toate volumele. Mă știți deja, îmi plac romanele de dragoste și fierb în suc propriu atunci când personajele traversează drame, pierderi și înfruntă urmările deciziilor pripite. Dar nu îmi plac deloc romanele cu tente erotice, cu limbaj vulgar și scene explicite. Spre uimirea mea, Lyssa Kay Adams a reușit să mă cucerească și nu pot să vă spun cu câtă bucurie am citit primul volum al seriei!

Clubul de carte secret al domnilor
Clubul de carte secret al domnilor

Clubul de carte secret al domnilor – replici savuroase, umor și cărți de dragoste

Atenție! Clubul de carte al domnilor conține replici savuroase, umor, cărți de dragoste, personaje vibrante și scene cu impact emoțional! A se consuma musai vara asta, neapărat alături de un pahar cu apă rece (pentru a mai potoli atmosfera).

Doza recomandată: unul după altul. Volumele. La ele mă gândesc.

Reacții adverse: dor de personaje și semne de sevraj la gândul că mai e puțin până apare volumul trei.

Indicații terapeutice: este indicat în tratamentul împotriva inimilor frânte, dar studiile efectuate pe cititori au demonstrat că alungă plictiseala, smulge hohote de râs și cauzează stări de îndrăgosteală acută.

A se administra la nevoie.

Se eliberează fără prescripție medicală, dar neapărat cu recomandări și cu fiorii dulci lăsați în urmă.

Gașca veselă – sacrificii în numele iubirii

Am început primul volum cu o doză uriașă de scepticism. Jur! Așa cum v-am spus și altă dată, eu sunt o ciudățenie atunci când vine vorba de cărți. Dacă traversez perioade mai dificile – și nu numai – am nevoie de cărți care să mă solicite emoțional. Cărțile cu subiecte mai lejere ajung să mă enerveze, nu să mă liniștească.

„După acest debut promițător, cititorii vor aștepta cu nerăbdare mai multe cărți din seria BROMANCE.” Booklist

Mă gândeam că nu voi găsi cine știe ce în acest club și mă gândeam deja cum voi împacheta părerea mea și o voi livra celor care au trăit și simțit cartea asta până dincolo de limite. Ghiciți voi cine a stat până la 2 dimineața cu cartea în brațe, cine a chicotit și cine a oftat adânc atunci când a terminat și ultimul rând? Yup, aici sunt.

Să ne înțelegem asupra câtorva aspecte. Asta nu este o recenzie tipică. Nu voi spune mare lucru despre carte (și cred că nu voi reveni să scriu si despre volumul doi). Acest articol vine doar pentru a vă îndemna să citiți aceste volume apărute deja. Și să fie clar acum că nu ne pierdem capul în preajma unor masculi mai bine făcuți (deși se prea poate și asta).

Un scenariu, un colac de salvare și o poveste de dragoste

Nu cred că e posibil ca un bărbat să citească o poveste de dragoste și bum! problemele din căsnicie sunt rezolvate și totul e roz. Nu toate femeile citesc romane de dragoste și nu toți bărbații citesc romane SF/polițiste. Nu cred nici că e vreo clipă credibil acest scenariu (deși lumea este mare și plină de neprevăzut). Dar autoarea a știut să îmbrace totul într-un strat fin de normalitate și aproape că trăiești alături de personaje toate aceste scene.

Autoarea surprinde atât de natural scenele domestice, își aduce personajele alături, se joacă atent cu stările și cu sentimentele lor și ale noastre. Ți se pare atât de firesc tot ce se întâmplă sub ochii tăi… Aproape că dai fuga în bibl6si în librării pentru a-i căuta pe cei care ar putea face parte din Clubul de carte secret al domnilor.

V-am spus că am râs mult pe parcursul lecturii. Nu m-au deranjat deloc scenele fierbinți, mai ales pentru că, dincolo de ele, am avut poveste, am avut emoție și substrat bine închegat. Totul s-a armonizat perfect: am avut ciocniri de orgolii, fărâme de dragoste și bucăți de prietenie. Traume din copilărie, relația dintre surori, relația dintre parteneri sau prietenii bine sudate.

Clubul de carte secret al domnilor

Cu volumul doi a fost altfel. Parcă nu a mai avut același impact (deși amândouă personajele mi-au plăcut foarte tare în primul volum). Cred că a fost vina mea. Am citit volumele unul după celălalt și nu le-am dus dorul..i-am avut acolo, imediat.

Așa cum v-ați dat seama (dacă ați avut răbdare să citiți până acum), am scris numai pentru a vă recomanda cartea asta. Are dragoste, are umor și stare de bine, are situații amuzante, ironie și replici savuroase. Să o puneți pe listă, să nu o lăsați să aștepte!

„Cuvintele lui Adams te ajută să crezi că, în cele din urmă, există o pereche potrivită pentru fiecare dintre noi.” Shondaland

Ambele volume se pot comanda de pe site-ul Corint: aici și aici.

Autor: Lyssa Kay Adams

Editura: LEDA BAZAAR

Nr. pagini: 336

An aparitie: 2021

Format: 200 x 130 x 20

Editie: Necartonata

Traducator: Cristina Buzoianu

Serie: Bromance

 

 

 

Lasă un răspuns