Cine este Maud Dixon? Nu o să aflați de la mine, vă asigur! Trebuie să treceți și voi prin toate stările, prin toate întrebările și prin toate emoțiile prin care am fost și eu nevoită să trec. Cert este că vă recomand cartea asta! Este musai de pus pe lista pentru iarna asta, de așezat sub bradul vostru sau al altora, dar neapărat de cumpărat și citit!

Am văzut cartea pe site-ul prietenilor de la Editura Nemira. Deși descrierea părea să se plieze perfect pe gustul meu, am avut și câteva rezerve în legătură cu ea. Nu mă întrebați de ce, motivul nu-l știu clar. Pur și simplu. Am și lăsat-o ceva vreme pe noptieră, tocmai pentru că nu mă striga suficient de tare. Am luat-o într-o seară, mai mult din dorința de a mă convinge că aveam dreptate și că povestea va fi una liniară, fără prea multe tonuri și răsturnări de situație.

Cine este Maud Dixon?
Cine este Maud Dixon?

Cine este Maud Dixon?

Am citit primele pagini și deja îmi vedeam piticul meu literar bătând din palme încântat de ceea ce se desfășura sub privirile lui. Simțeam cum se conturau primele semne de întrebare și curiozitatea mea deja își planta primele semințe. Stilul plăcut de scriere, fluid și atrăgător, a fost cel care m-a convins să întorc paginile.

Apoi, când lucrurile au început să se complice și personajele și-au dat arama pe față, eram nerăbdătoare să văd până unde mă vor purta pașii și ce variantă a ales autoarea. Cu asemenea elemente și cu o imaginație bogată, numeroase scenarii se întrezăreau la orizont.

„Are îndeajuns de multe răsturnări de situație, încât să te amețească o săptămână întreagă. Să te amețească de fericire!“ JAMES PATTERSON

De la bal la spital. Sau o fi invers?

Nu credeam că o să pot zâmbi în timpul lecturării unui thriller. Dar nu m-am putut abține. Deși unele răsturnări de situație sunt rupte direct din comedia neagră, personajele își joacă atât de bine rolul încât te fac să uiți de conjuncturi, întrebări și de ce-uri. Mi-a plăcut povestea, mi-au plăcut stilul de scriere și maniera în care autoarea a ales să asambleze întregul produs finit.

Personajele sunt atât de bine construite, atât de uman croite. Și știu că este greșit să spun asta, dar mie mi-au plăcut amândouă. Și asta numai pentru că m-au făcut să cred că au existat cu adevărat. Că ar fi fost capabile de tot ce se întâmpla sub ochii mei și chiar de mai mult. Am uitat de faptul că au fost doar personaje într-o poveste de fictiune.

A existat un echilibru între poveste și modul de acționare al personajelor, un ceva care a făcut ca totul să devină ușor de crezut, de digerat și acceptat.

Florence – între viață, dorințe și așteptări

Florence își dorise întotdeauna să fie scriitoare, dar cuvintele se încăpățânau să apară. Pentru că nu mai putea să lucreze la visul ei, Florence îi ajuta pe alții. Lucra în domeniul editorial și tânjea după povestea care ar fi putut să-i schimbe viața.

Când era la un singur pas de marea ocazie a vieții sale, Florence face o greșeală fatală și este concediată. Se pare că visul ei se îndepărta tot mai tare. Oare era timpul să învețe să renunțe sau să își construiască altă carieră?

Cum destinul recompensează uneori loviturile încasate de muritorii mai puțin norocoși, Florence primește oferta vieții sale: un post de asistentă personală. Și asta nu era tot: trebuia să lucreze pentru Maud Dixon, revelația literară a sezonului.

Maud Dixon – celebritate între modestie și teamă?

„Dacă ți-a plăcut Talentatul domn Ripley și cauți ceva asemănător, romanul acesta este pentru tine. Un thriller întunecat despre impostură, ambiție și talent, despre faimă și anonimat. Greu de lăsat din mână.“ MARIAN COMAN, redactor-șef ARMADA

Pe Maud Dixon nu o cunoștea nimeni. Scrisese o singură carte, una care-i cucerise pe toți cititorii, și nimeni nu știa vreun alt detaliu despre ea. Acum, după faima adusă de prima carte, Maud Dixon își dorea o asistentă. Voia să se documenteze mai atent, să caute informații despre locația noii povești. Și nu era gata să împartă secretul identității sale cu oricine. Florence i-ar fi putut înțelege ideile și cunoștea detalii despre fața mai puțin iubită a lumii editoriale.

Cine este Maud Dixon?

Florence aproape că îi ridicase un altar lui Maud Dixon. Ar fi vrut să aibă puterea ei în scris, ar fi vrut să fi scris și ea o poveste atât de controversată și de iubită. Dar oare omul din spatele Maud Dixon era la fel de ușor de iubit? Oare, dacă i-ar fi cunoscut toate secretele, Florence ar mai fi iubit-o?

„Comedie neagră și thriller năucitor… Această carte nu putea fi mai amuzantă!“ PEOPLE

Nu vă mai spun nimic, dar vă spun să o păstrați sub lupă pe Florence. Are o tonă de frustrări și nu este mereu la fel de blândă pe cum își dorește să ne facă să credem.

Mi-a plăcut mult cartea! A fost prima carte de cinci stele de luna asta și am citit fiecare rând cu bucurie și cu nerăbdare. Știam deja că sunt numai câteva cărări pe care autoarea putea să le străbată și am creionat cel mai nebunesc scenariu, dar am făcut-o intenționat. Personajele asta mi-au transmis: o dorință nebună de a reuși și de a-și duce planurile la bun sfârșit. Indiferent de costuri.

La un moment dat, sub lumina încântării și a stării de bine, am renunțat la a mai prezice următorul pas. M-am bucurat de călătorie și de personaje. Ceea ce vă îndemn și pe voi să faceți. Nu uitați, fiți cu ochii în patru!

Cine este Maud Dixon? a apărut la Editura Nemira și poate fi cumpărată de aici.

Data apariției: 20 sept. 2022

Titlu original: Who is Maud Dixon?

Autor: Alexandra Andrews

Traducător: Silviu Genescu

Editura: Nemira

Colecția: Armada

Format: Paperback

Nr. pagini: 344

Număr volume: 1

Lasă un răspuns