Cel mai deștept puști din Univers a ajuns la Editura Corint! A adus cu el doze mari de distracție, prietenie, concursuri super interesante, niște întrebări care vă vor antrena și pe voi în poveste. Din păcate, cu regret vă spun asta, Cel mai deștept puști din Univers nu a adus jeleuri. Cum? Nu vă plac prea mult jeleurile? Aveți acasă? Vă asigur că nu aveți din astea! Mda, acum sigur regretați că nu ne-a adus jeleuri. Acum știți, și eu iubesc jeleurile. Mai ales pe cele acrișoare. Da, Jake! Și eu aș fi mâncat jeleurile dacă aș fi fost în locul tău. Dar mai bine le povestim cititorilor despre tine, nu?

„Cred că Grabenstein este cel mai deștept scriitor pentru copii din Univers.” James Patterson

Cel mai deștept puști din Univers
Cel mai deștept puști din Univers

Jake McQuade cred că a avut un jeleu special în borcanul său. Nu-mi pot explica altfel curiozitatea mea de a citi povestea asta de îndată ce a ajuns la mine. Cred că pustiul de pe coperta îmi inspira cuvântul „încurcături” și am sărit numaidecât în aventura promisă! Dar și numele autorului a fost un factor decisiv în decizia mea, trebuie să menționez asta. Nu sunt la prima întâlnire cu Chris Grabenstein, dar întotdeauna rămân fermecată de lejeritatea, de naturalețea cu care pare că se avântă în universul copiilor.

 Miracolele dau mâna cu știința

Dacă vreți o poveste modernă, punctată de pericol și știință, atunci sigur ați găsit-o! Ce ziceți dacă adăugăm și o comoară îngropată de pirați, niște interese meschine și câteva personaje antipatice? V-am captat atenția, nu-i așa? Și dacă vă mai spun că avem drept eroi principali niște puști cu vârste cuprinse între 11 și 12 ani? V-am spus eu! Asta e povestea pe care o căutați!

Jake McQuade nu a fost cel mai deștept puști din Univers. Nici măcar din școala sa. Nici măcar din clasa sa. Nici măcar din gașca sa de prieteni. Oh, ați prins ideea! Jake era un puști descurcăreț, abil și curios. Să spunem doar că avea abilități mai potrivite pentru lumea jocurilor pe telefon, pentru poante și glume.

„Grabenstein revine cu încă o năstrușnicie plină de informații și ghicitori; și cu un umor de o calitate deosebită. Ingenioasă, succintă și captivantă.” Kirkus Reviews

Însă, în seara în care își dorește doar să îi dea ceva bun de mâncare surioarei mai mici, Jake mănâncă niște jeleuri găsite pe un raft. Și asta o să-i schimbe radical viața!  Cum? Imediat, imediat aflați.

Inteligență și orizonturi noi

Jake găsește borcanul cu jeleuri într-o cameră din hotelul în care lucra mama sa. Fix când Jake decide să ignore recomandările mamei sale și o duce pe surioara lui la hotel, acolo unde știa că vor primi cele mai gustoase mâncăruri, se desfășura o conferință a oamenilor de știință. Acolo, la conferința oamenilor inteligenți, voia și domnul Farooqi să își prezinte cea mai interesantă cercetare: jeleurile numite Cunoștințe Ingerabile.

Pentru că voia să revoluționeze lumea, Farooqi inserase în niște jeleuri absolut normale niște cunoștințe generale. De la cele mai banale chestii la cele mai interesante lucruri, de la noțiuni obișnuite la cele mai nemaiauzite scenarii. Cel care le mânca, devenea brusc foarte inteligent. Și se pare că nici nu aveau efect trecător.

Încântat de noul său statut și primind toate acele informații așa cum vin ele, Jake se simte din ce în ce mai stăpân pe situație. Asta până când realizează că în mâna lor, a lui și a prietenilor săi, stă viitorul școlii pe care o urmează.

În plus, și vă rog să vă țineți bine pentru asta, guvernul îl caută pe Jake și are nevoie de inteligența sa. Și doar oamenii din guvern au nevoie de el. Însă nu toți sunt bine intenționați. Și Jake nu are de unde să știe asta. O fi el cel mai deștept puști din Univers, dar tot un copil este.

Cel mai deștept puști din Univers – aventura continuă

„Grabenstein livrează din nou… o carte care îi va atrage chiar și pe cei mai reticenți cititori.” School Library Journal

Aventura lui Jake și a prietenilor săi nu se încheie aici. V-am spus că soarta școlii se află în mâinile lor! Pericolele se înmulțesc și Jake trebuie să știe exact planul după care vor „juca”.

” … – Înseamnă că dacă ești deștept, trebuie să ajuți alți oameni ca tine, care, știi tu, nu sunt la fel de înzestrați din punct de vedere academic.”

Cel mai deștept puști din Univers este o carte prietenoasă, plină de ghicitori și capcane, de aventură și dorință de cunoaștere, de perseverență și curaj. Deși este o carte dedicată publicului cu vârste mai mici, eu vă spun că m-am distrat citind-o, că am uitat că nu mai sunt la vârsta la care să mă joc de-a pirații și marinarii buni. M-am pierdut în lumea lor, m-am și trezit chicotind pe alocuri. Cel mai deștept puști din Univers este o lectură pe care o recomand tuturor, mai ales celor care încă păstrează un colț de copilărie pitit pe undeva.

Ce ziceți, sunteți nerăbdători să-l întâlniți pe Jake?

Cel mai deștept puști din Univers a apărut la Editura Corint și poate fi cumpărată de aici.

Autor: Chris Grabenstein

Traducere: Ruxandra Vorotneac

Editura: Corint Junior

Colecția: Eu, supererou

Ianuarie 2024

Softcover

Număr pagini:384

 

Lasă un răspuns