Au trecut doi ani de când primul cuvânt a fost scris pe acest blog. Din când în când, mă uit în spate și îmi dau seama cât de mult am evoluat, din toate punctele de vedere. „Anca și cărțile”, proiectul meu de suflet și tot ce are legătură cu el (grup, pagină, blog), îmi rămâne ancoră și în acest an. Este tot ceea ce am vrut să construiesc din dorința de a rămâne sănătoasă într-o lume nebună. Sună cumva, nu?

Blogul mi-a fost oază de liniște. Grupul a fost furtună de vară și cer senin deopotrivă. Cum viața socială tinde spre zero, grupul mi-a adus prieteni noi. Unii au rămas, unii au plecat. Toți mi-au adus sau mi-au lăsat ceva din ei. Pagina mi-a fost liantul cu lumea din jur. Am zâmbit când am găsit dimineața câte un mesaj de genul: „nu vreau nimic, am venit doar să îți mulțumesc”.

Cititul este bucuria mea. Cea mai ieftină și mai bună terapie prin care mă vindec de gânduri, de lume și de dezamăgiri. Cu cât sunt mai plină de culori închise, cu atât mai mult citesc. Mă afund în lectură din dorința de a uita de problemele reale. Ele mă așteaptă și după capitolul din carte, dar măcar privesc lucrurile cu alți ochi.

Tocmai de aceea, 2019 mi-am promis să fie anul în care voi citi numai pentru plăcerea mea. Voi alege cărțile din fiecare lună după criteriile mele și nu în funcție de „trebuie să”, „e nevoie să”. Bucuria lecturii este una care trebuie să rămână pură, să nu aibă caracter obligatoriu și nici să fie monetizată. Când ajunge în punctul acela, parcă se transformă într-o corvoadă. Ori eu nu vreau asta. Vreau să mă bucur de cărțile pe care le adun ca o furnicuță, vreau să îmi dau timp să citesc romanele groase pe care le amân din varii motive. Vreau să citesc liber, să mă bucur de ceea ce citesc, să împărtășesc cu voi și să primesc și alte recomandări.

Una peste alta, vă mulțumesc pentru că mi-ați fost alături. Pentru că mi-ați citit articolele, pentru ca le-ați împărțit și altora. Pentru că participați pe grup la provocările lansate, pentru că mi-ați adus soare când aveam doar nori. Vă cuprind și să ne întâlnim și peste ani!

Le mulțumesc și celor care au avut încredere în mine: autori, edituri. Ei au crezut în mine și asta m-a bucurat extrem de mult! Am descoperit mulți autori buni, multe povești fascinante.

25 COMENTARII

  1. Succes in continuare! O curiozitate, ai citit ceva de Wilbur Smith? E unul din scriitorii mei preferati, la fel si Clive Cussler, seria Dirk Pitt. O zi frumoasa !

  2. Felicitari si la cat mai multi ani inainte! Ma bucur ca te-am descoperit si am reluat aceasta pasiune a cititului, am incercat mai multe dar in afara de carti nu ma regasesc in niciuna! Iti multumesc ca ai aparut in viata mea chiar daca e doar virtual!

  3. Felicitari pentru tot efortul depus pe blog, pe pagina si pe grup si iti multumesc si pentru concursurile frumoase pe care le lansezi pe facebook. Mult succes in continuare. La multi ani!

Lasă un răspuns