Nume: CAUTARI DISPERATE
Nume original: CRY No MORE
Editura: Orizonturi
Număr pagini: 341

Recunosc, mă las uneori atrasă fie de coperta unei cărți, fie de autor, fie de descriere. La aceasta carte știam autorul, însă descrierea mi-a stârnit curiozitatea. Iar în acest moment pot afirma că în urma lecturării ei, emoțiile mele au fost luate la trântă și date de toți pereții. Am trecut prin furie, suferință, empatie, indignare iar la final lacrimile îmi împiedicau și rațiunea și cititul. Vreți să văspun despre ea? Normal ca vreți :), nu aveți încotro .

Un an în care muncea voluntar la o clinică fără plata în El Paso, Mexic, care era pe terminate și un copil adorabil cu ochi albaștri, care deși venise pe lume de doar 6 săptămâni, reușise să le dea lumea peste cap lui David și Millei, soția sa. Ce își putea dori mai mult? David privea fascinat puiul de om care îi completase viața, iar acum știa că își iubea sotia necondiționat.

Insă lumea lor este răvășită complet, într-o zi absolut banală, în care Milla iese la piață împreună cu bebelușul, iar acesta îi este răpit din hamul în care îl purta. Aparenta ei fragilitate însă, este învinsă de dorința de protecție pe care o are ca mama și Milla ține piept celor doi atacatori, unuia chiar scoțându-i ochiul cuprinsă de disperare, însă sfârșește înjunghiată, neputând să își salveze micuțul.

Ajunsă în stare de inconștiență la clinica unde lucra soțul ei, este operată și salvată, pierduse însă un rinichi, dar pentru golul din inima ei nu se putea face nimic. Având aproape prieteni, Suzanna și Rip, medici implicați în același proiect ca și David, dar și pe soțul ei, se pare că nu îi este suficient Millei care nu își poate reveni din trauma suferită.

Divorțează un an mai târziu de soțul ei, deoarece își canalizase întreaga existență în căutarea fiului sau. Făcuse tot ce îi stătea în putință: emisiuni televizate, discuții cu polițiști, jurnaliști însă toate se dovedeau în zadar. Nici membrii familiei ei nu o înțeleg, sfătuind-o toți să renunțe la căutările sale, de parcă putea hotărâ cineva când era momentul oportun pentru a nu mai visa la brațele încolăcite în jurul gâtului ale fiului său, sau la pupicii lipicioși sau la ce i-ar fi plăcut lui Justin sa facă. Atitudinea ei o îndepărtează de familie, însă o determina sa lupte și mai tare pentru cauza ei.
Nu avea nimic concret decât dragostea de mamă, determinarea și amintirea monstrului cu un singur ochi ce îi răpise copilul și ii dăduse în loc de vise dulci, coșmaruri în fiecare noapte.

Nedorind ca alte mame sa treacă prin aceeași traumă, înființează asociația de căutare ‘ Finders ‘, care ajută la anchetele pentru găsirea persoanelor dispărute. Rezolvase nenumărate cazuri, găsise nenumărați copii, uneori la timp, alteori prea târziu, dar niciodată pe al ei.

Zece ani fusese pusă pe piste greșite de True Gallagher, aparent un om bun, îndrăgostit de ea, sponsor al asociației Finders, dar care era de fapt creierul din spatele organizației care răpea copii și mai nou se ocupa cu prelevarea de organe de la persoanele care erau date dispărute, însă un telefon anonim îi aduce împreună pe Diaz și pe Milla. În timp ce își umplea conturile, True golea inimile zecilor de mame disperate care își plângeau copiii. Iar Suzanna, ” prietena” Millei, era un martor permanent la durerea acesteia, însă setea pentru bani o făcuseră să devină inumană. Să asiști la răpiri și eviscerări, te transformă treptat într-un monstru.

Diaz, era un justițiar, un vânător de recompense, cel care vâna escrocii ce se ascundeau în New Mexico. Orașul se dovedea a fi un fel de pământ al făgăduintei pentru aceste scursuri ale societății, deoarece nu există pact de extrădare cu Statele Unite și nici pedeapsa cu moartea. Renumit pentru abilitățile sale criminale, Diaz era o amenințare la adresa organizației condusă de True. Insa în spatele rețelei, stăteau și alte persoane.

În lupta lor pentru aflarea adevărului, Diaz și Milla, descoperă ca sunt atrași unul de celalalt, iar Milla realizează ca în ciuda agresivității lui, dar și a aurei periculoase ce îl înconjoară, Diaz este singurul care o poate ajuta să pună piesele cap la cap și o poate ajuta sa pătrundă în lumea infracțională din Mexic. Obligați să se învârtă în lumea asta plina de personaje dubioase, cu amenințarea care plutește constant asupra capului, cei doi reușesc sa dezvolte o relație de complicitate și de încredere în care amândoi își întregesc sufletele rănite.

Vor reuși sa ajungă la capii rețelei? Vor afla adevărul în legătură cu Justin? Asta va trebui sa aflați singuri 🙂

Am descoperit în aceasta carte o mamă minunată, o mamă determinată care rupe barierele normalului, care pierde tot ce mai avea sigur pe lume în încercarea de a-și recăpăta fiul, de a ști cu certitudine ce s-a întâmplat cu el. Model de determinare și de devotament, Milla a reprezentat pentru mine un exemplu pozitiv, o altfel de definiție a rolului de mama. Iar spre finalul cărții, veți înțelege și mai bine.

James Diaz: aparent un asasin cu mult autocontrol, m-a cucerit :). Băiatul rău și periculos, introvertit, care s-a dovedit exact contrariul. Punct de sprijin pentru Milla, ajutor necondiționat în lupta ei, iar la final singurul ce îi rămâne aproape.

Un thriller de excepție, pe care vi-l recomand cu toată inima!

2 COMENTARII

 1. I could nnot rersist commenting. Perfechtly written! It’s appropriate time
  too makie a feew plans for thee log runn annd it
  is tume tto bbe happy. I’ve readd this puut upp aand
  if I mayy I dersire to sujggest yyou feww fascinating things oor suggestions.
  Perhaps you cpuld wrikte net articdles regarding tuis article.
  I desie too reaad more issuies approximately it!
  Heey there! I’ve beenn reasding your wweblog ffor a
  lkng time now andd finnally ggot the brafery tto goo ahjead annd givee yyou a shuout outt frtom Atascocita Tx!
  Just wawnted tto sayy kesp upp tthe great work!
  https://cspan.co.uk

Lasă un răspuns