Caut suflet pereche. Nu este anunțul meu. Este noua misiune a lui Evie Summers. Culmea! Misiunea și-a ales-o chiar ea și miza este uriașă. După ce am făcut cunoștință cu Evie și gașca ei de prieteni, am știut că voi avea parte de o călătorie amuzantă, nebun de distractivă și plină de peripeții. Și nu m-am înșelat! O comedie romantică, un scenariu plin de momente care aștern zâmbete pe chipurile cititorilor. Pe scurt, combinația perfectă pentru o după amiază reușită. Nici nu mi-a venit să cred că am terminat-o atât de repede. Poate nu a fost cea mai reusită carte și nici cea mai ofertantă, dar a fost exact porția mea de bună dispoziție.

Caut suflet pereche poate fi alegerea potrivită pentru o după amiază ploioasă. Sunt sigură că vă va aduce zâmbetul pe buze. Poate fi extrem de potrivită pentru acele câteva ore libere pe care le așteptați de multă vreme. Sau pentru weekend-ul pe care îl păstrați pentru relaxare și odihnă. Pe scurt, poate fi potrivită pentru atunci când aveți nevoie de o carte care să nu vă solicite și să vă facă să zâmbiți. Eu am citit-o pe plajă și aproape că nu îmi venea să mai intru în apă. Evie Summers este un magnet. Pentru cititori și pentru ghinioane în dragoste.

Caut suflet pereche
Caut suflet pereche

Caut suflet pereche – cât de greu poate fi să îți găsești dragostea?

Viața bate filmul. Știm deja asta cu toții. Am experimentat-o pe pielea noastră. Oricât de buni ar fi unii scenariști, tot viața ar câștiga titlul de scenaristul anului. Al timpului. Mie mi s-a întâmplat ca planul meu ticluit bine, șlefuit până aproape de perfecțiune, să fie răsturnat de o clipă de neprevăzut. Sunt sigură că și voi ați pățit asta.  Evie Summers are un plan: să își caute sufletul pereche. De fapt, Evie Summers vrea să determine un scenarist să termine de scris scenariul unei comedii romantice. De această povestea atârna soarta agenției unde lucra Evie.

„M-a făcut să întorc pagină după pagină mult după obișnuita mea oră de culcare.“ NPR

Tânăra noatră era ocnvinsă că putea anula orice blocaj al scriitorului. Simplu: Evie va recreea scenele romantice din comediile siropoase (pe care le iubea foarte tare). Întâlnirile ei aranjate îi vor oferi suficient material lui Ezra, scenaristul premiat. Simplu ca bună ziua, nu? În final, toată lumea obținea ce voia: lui Ezra îi va fi recunoscut încă o dată talentul, agenția va rămâne pe linia de plutire, Evie va fi mai aproape de apogeul carierei sale. Își dorea foarte tare să ajungă agent. Pentru asta muncea de șapte ani de zile. Fără pauze, cu codurile roșii pe care șeful ei iubea să le lanseze, cu piedicile puse de alți agenți dornici de afirmare. Sosise vremea ei, nu?

Evie Summers – magnet pentru dezastre

Poate că nimic nu ar fi fost imposibil. Dar nu o știți pe Evie Summers. Ea este sinonimul cuvântului ghinion. Deși nu mi-a dat impresia unei împrăștiate, Evie reușea cumva să dea viețile tuturor peste cap. Cu tot alaiul ei de încurcături, Evie tot este ușor de iubit. Vine ea, vine și bucuria la pachet. Aproape că nu te poți supăra pe ea. Aproape. Mai ales dacă te numești Sarah și îți lași organizarea petrecerii de burlăcițe în mâinile ei.

Caut suflet pereche e un roman de debut amuzant, a cărui notă de veselie crește uneori până la nivelul râsului în hohote și care vrea să ne convingă de valoarea reală a comediilor romantice, reamintindu-ne faptul că întâlnirile memorabile survin atunci când te aștepți mai puțin.“ San Francisco Chronicle

Revenind la planul ei nebunesc dedicat lui Ezra, ce poate merge greșit? Câteva momente bine alese, bărbați singuri care să se încadreze în tiparul ei potrivit, materiale trimise la timp. Scurt, simplu și realizabil. Da, da…vedeți să nu! V-am spus că Evie lasă urme pe oriunde trece. Fie varsă, fie dărâmă, fie vorbește atunci când nu trebuie, fie trimite mesaje după ce a băut câteva (multe) pahare în plus. Cine ar fi spus că este atât de greu să găsești tipul potrivit? Și cum să nu fie? Mai ales când viitorul tuturor stă în palmele tale? Mai este loc pentru dragoste în toată această nebunie? Aș, da de unde?

Caut suflet pereche – scenariu pentru dragoste

Cartea asta este solară. O explozie de lumină și de voie bună. Personajele sunt rupte din realitate, creionate cu defecte și calități, construite în așa fel încât să adauge greutate și credibilitate poveștii. Nu e vreun lucru complicat cu romanele astea. Nu există nu știu ce răsturnări de situație sau nu știu ce chestii care să lovească cititorul mai rău decât o tornadă. Dar romanele astea sunt exact ca unele voiaje. Nu este importantă destinația, este importantă călătoria. Și călătoria alături de personajele lui Rachel Winters a fost una extrem de amuzantă și de plăcută, o călătorie de care toți avem nevoie la un moment dat.

Există și doza perfectă de calmitate. Și doza se numește Ben. Numai că el este departe de orice scenariu pe care Evie îl gândise. Dar cum să nu intre puțin și în viața lui Ben? Doar vorbim de Evie, omul de la care nu știi niciodată la ce să te aștepți. Momentele din cafenea, petrecute cu Ben și cu fiica acestuia, au fost preferatele mele. Aveam impresia că mă uit la filmulețele alea în care subiectul este izolat, discută calm, ascultă muzică și râde. Și în jurul lui toată lumea se prăbușea, dar el era imun la toate astea. Exact așa simțeam de fiecare dată când se întâlneau. Ben îi oferea altă stare, alte valori. Dar așa e uneori…băieții buni sunt greu de observat. Nepotriviții ies mai bine în evidență. Și de câți nepotriviți are Evie parte!

Voi alegeți dacă vă doriți să aflați ce se întâmplă mai departe. Sunt sigură că vreți să aflați dacă rapoartele întâlnirilor semi dezastruoase ale lui Evie au avut efect. Eu vă recomand cartea! Mai ales atunci când căutați ceva ușor, de parcurs rapid. Vă asigur că veți zâmbi muuuult și bine!

Caut suflet pereche a apărut la Editura Litera, colecția bluemoon, și poate fi cumpărată de aici. 

Data apariției: Aug 2020
Tip copertă: Broșată
Nr. pagini: 400
Colectie:Blue Moon
Traducător(i): Mariana Piroteală

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns