Cascada îngerilor este romanul cu ajutorul căruia mi-am mai liniștit dorul de scrierile autoarei Kristin Hannah. Poveștile sale emoționante, desprinse parcă din viața de zi cu zi, au cucerit milioane de inimi și sunt sigură că vor continua să o facă. Este foarte ușor să te identifici cu personajele, să le înțelegi dramele, neputințele și alegerile. E și mai ușor să îți însusești o parte din trăsăturile lor, să le urmezi modelul și să le consideri prieteni de-o viață.

Kristin Hannah are o mulțime de romane, romane care sper să ajungă să fie traduse și la noi. Dar mai are și o mulțime de povești care au apărut la alte edituri și nu se mai găsesc foarte ușor. E drept, nu le putem compara cu cele mai recente – Cele patru vânturi, de exemplu – dar sunt povești emoționante, adevărate mărturii și lecții de viață, care merită să fie descoperite. De aceea, eu sunt una dintre persoanele care se bucură tare mult de aceste reeditări.

Cascada îngerilor
Cascada îngerilor

Cascada îngerilor – compromisuri în numele iubirii

„O lectură de o noapte întreagă – nu veți putea să o lăsați din mână… [Cascada îngerilor] vă va face să râdeți și să plângeți.” New York Post

Mi-era tare dor de o poveste scrisă de Kristin Hannah, dar mi-era și mai dor de o poveste încărcată de romantism, sensibilitate și dragoste. Și nu mai contează cât de previzibilă, siropoasă sau încărcată de coincidențe este o poveste. Nu atâta timp cât reușește să îți ajungă în suflet, să trezească acolo senzații și trăiri, să te facă să citești paragrafe întregi cu lacrimi în ochi.

Mi-am dorit de la personaje să facă alte alegeri? Da, fără doar și poate. M-am întrebat cum de a fost posibil? Da, cu siguranță. M-am înfuriat în anumite momente și am simțit cum mușcă îndoiala din sufletul meu? Da și pentru asta. Dar m-am bucurat teribil de călătorie, am fost impresionată de capacitatea de iubire a personajului masculin,  am strâns din pumni și am sperat la mai bun și la mai bine.

Și nu asta face orice poveste bună? Nu stârnește furtuni de sentimente și nu te obligă să trăiești cu gândul la ea, în mijlocul ei, prin personajele ei?

Dragoste și secrete

Dragostea ne completează, ne face să ne simțim întregi, ne definește și ne împinge către aspirații noi și compromisuri. Nu e ușor întotdeauna să iubești, dar devine și mai greu atunci când simți că persoana de lângă tine are ceva de ascuns.

O traumă lasă semne adânci în viața unui om, dar este la fel de greu de purtat și de oamenii apropiați. Toate legăturile, toate clipele petrecute împreună, toate gesturile mici sau definitorii… Le pierdem pe toate și le ducem dorul tuturor. Și așa este și pentru familia Campbell. Mikaela, centrul de greutate al familiei, suferă un accident și intră în comă.

Copiii sunt speriați, comunitatea este îngrozită, Liam – soțul ei – se zbate între speranță și nesiguranță. Este medic și știe ce înseamnă un caz ca al soției sale. Dacă există un singur gram de speranță, Liam se agață de el. Chiar dacă asta înseamnă să apeleze la trecutul soției sale, un trecut pe care nu-l cunoștea.

Când trecutul bate la ușă

M-am supărat un pic pe Liam. M-am gândit că acceptă totul prea ușor, că nu se împotrivește și nu spune ce gândește. Am realizat mai apoi că există oameni ca Liam, oameni care iubesc să iubească, oameni care acceptă ce li se oferă și se mulțumesc să iubească în liniște.

Și i-am înțeles decizia. Ar fi făcut orice pentru a o trezi pe Mikaela. Nu asta fac oamenii care iubesc? M-a speriat un pic decizia lui, mai ales când am aflat povestea de dragoste din trecutul Mikaelei. M-am temut că dragostea va învinge obișnuința și m-am gândit că farmecele lui Julian aveau să o cucerească din nou pe Mikaela, dacă femeia avea să se trezească în cele din urmă.

Mi-a plăcut povestea lor și am fost impresionată de răbdarea lui Liam, de dorința cu care se agăța de fiecare zi. A fost stângaci și nesigur, a învățat să aibă grijă de copii și să fie atenți la nevoile lor. M-a făcut să plâng, mi-a smuls câteva zâmbete și m-a înduioșat peste măsură.

Cascada îngerilor

Cascada îngerilor are o poveste caldă, înduioșătoare și extrem de emoționantă. Mi-au plăcut foarte, foarte mult primele pagini.  Am citit, așa cum am spus mai sus, anumite paragrafe cu lacrimi în ochi. Am simțit cum mă topesc pe interior ori de câte ori Liam îi povestea Mikaelei despre povestea lor de dragoste sau când încerca să ia decizii în numele ei.

O bijuterie… Hannah și-a realizat perfect ideea și a căutat în implicațiile ei fiecare gram de sentiment.” San Jose Mercury News

Are un final previzibil, încărcat de romantism, potențat de bruștele realizări și dezvăluiri, dar nu m-a afectat, la asta speram și asta îmi doream.

Cascada îngerilor poate fi o alegere potrivită pentru un weekend relaxant sau pentru o seară în care aveți nevoie de ceva cald, romantic și drăguț.  Recomand!

Cascada îngerilor a apărut la Editura Litera și poate fi cumpărat de aici.

Data Apariției : 13 ian. 2022

Autor(I) : Kristin Hannah

Numar Pagini : 304

Tip Coperta : Broșată

Colectie : Blue Moon

Categorie : Literatura Pentru Femei

Traducator(I) : Simona Săsărman

Lasă un răspuns