18870828_1540069526055998_1942792575_n

Care este metoda perfectă de a începe weekendul? Să primești cărți!!! Da!! După ce desfaci coletul de parcă vrei să dobori recordul mondial la despachetat, te bucuri și te minunezi de fiecare copertă, mai răsfoiești cărțile încă o dată, mai citești de două ori descrierea și mai apoi trebuie să le mulțumești celor de la Grupul Editorial Corint pentru promptitudine și pentru faptul că nu mă lasă să fierb în suc propriu prea mult timp! 

De fiecare dată este tare greu să aleg trei titluri din toată varietatea de cărți de pe site. Dacă data trecută am ales fantasy, de data asta am ales să merg pe dragoste (una dintre ele păstrează totuși un touch de fantasy) și pe o carte plină de suspans, inspirată dintr-un fapt real. Cei trei autori sunt toți autori noi pentru mine și sunt nerăbdătoare să le descopăr stilurile și poveștile. 

1. Alias Grace – Margaret Atwood  

18902862_1540049949391289_1461624053_n

Descriere: Inspirat dintr-un fapt real – dublul asasinat, de o violență fără seamăn, care a cutremurat Canada anului 1843-, romanul captivant scris de Atwood investighează destinul uneia dintre cele mai enigmatice și faimoase femei din secolul al XIX-lea. Acuzată de o crimă abominabilă, comisă numai la șaisprezece ani, Grace Marks este absolvită de pedeapsa capitală și condamnată la închisoare pe viață.

Dar este de fapt Grace vinovată sau nevinovată? Amnezică sau doar vicleană? A fost Grace diavolul în haine femeiești, o femeie fatală, adevărata ucigașă, sau, dimpotrivă, doar victima neajutorată a unui violent complice?

Traducere: Nicoleta și Florin Irimia

Abia aștept să descopăr această poveste!! 

2. Cascada șoaptelor – Elizabeth Langston 

18835327_1540057006057250_1381147743_n

Descriere:  În timp ce se antrenează pentru o cursă de mountain bike, Mark Lewis, elev în ultimul an de liceu, vede o fată misterioasă, îmbrăcată în niște haine ciudate, stând în picioare în spatele unei cascade în pădurea din Raleigh, un oraș din Carolina de Nord. Când fata face o remarcă despre mașinăria ciudată pe care merge el, Mark se gândește că nu e în regulă ceva cu ea. Iar când Susanna pretinde că este o servitoare- ucenică din anul 1796, băiatul e aproape sigur că e nebună. Și totuși vrea să afle mai multe despre ea. 

Mark începe o relație ”la distanță” cu Susanna prin bariera strălucitoare  – și capricioasă- a Cascadei Șoaptelor. Curios să afle cât mai multe despre perioada în care trăiește ea și despre perioada în care trăiește ea și despre viața ei plină de violență, Mark se apucă de cercetări istorice – dar cunoașterea poate fi periculoasă. Curând, el trebuie să facă o alegere dificilă- să riște să schimbe istoria sau să o condamne pe fata iubită la o viață de chin. 

Traducere: Carmen Ion 

Descrierea m-a atras din prima clipă! Trebuie să o trec pe lista de urgențe! 🙂 

3. Uniți pe vecie – Taylor Jenkins Reid 

18871179_1540057919390492_1829814902_n.jpg

Descriere: Elsie Porter este o fată obișnuită de douăzeci și ceva de ani, și totuși ceea ce i se întâmplă este departe de a fi ceva obișnuit. Într-o zi ploioasă de 1 ianuarie, se duce să cumpere o pizza și acolo îl cunoaște pe fermecătorul Ben Ross. Chimia dintre ei e fulgerătoare. Ben nu poate aștepta douăzeci și patru de ore ca să o sune  și în câteva săptămâni cei doi sunt îndrăgostiți lulea. Iar în mai, Elsie și Ben pleacă în Las Vegas și se căsătoresc.

După doar nouă zile, Ben, aflat pe bicicletă, este lovit de un camion și moare. Elsie aude ambulanța din apartament, dar, până să coboare, Ben a fost deja dus la spital. Acolo, Elsie trebuie să o înfrunte pe Susan, soacra pe care nu o văzuse niciodată și care nu știe de existența ei. 

Împletind povestea de dragoste a lui Elsie și Ben cu procesul de vindecare a lui Susan și Elsie, Uniți pe vecie ne amintește că există mai multe căi de a găsi fericirea. 

Traducere: Carmen Ion 

Deși pare o carte tristă, mie îmi stârnește curiozitatea. Pare diferită și sunt curioasă să văd ce mai pot învăța. 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns