Căminul mult visat este un roman plin de căldură și de dragoste. Suntem toată viața într-o căutare continuă. Căutăm dragoste și fericire, dar căutăm și un loc pe care să-l putem numi acasă. Cât de departe suntem dispuși să mergem pentru a ne găsi locul special?

Căminul mult visat este un roman al căutării. Și această căutare a fost plină de piedici. Dacă nu ar fi existat dragostea din sânul familiei, dacă nu ar fi existat determinarea și credința în Dumnezeu, totul ar fi fost mult mai greu. Și, ca de obicei, am găsit alinare în cărțile lui Lynn Austin. Povestea este una în care poți să te afunzi într-o zi friguroasă, sigur îți va încălzi sufletul!

Căminul mult visat
Căminul mult visat

Căminul mult visat – dragostea unei familii

Pentru cele trei surori Carlson, viața s-a transformat treptat într-un coșmar. După moartea părinților, cele trei fete au rămas la mila destinului și a unchiului lor Sven. Fratele mai mare al fetelor fugise de modul crunt în care unchiul încerca să îi educe. Elin, sora cea mare, rămâne singura responsabilă de soarta surorilor mai mici. Îi făcuse mamei lor o promisiune și era capabilă de orice pentru a o îndeplini.

Și dacă nu ar fi fost doar munca pe care unchiul le-o impunea zi de zi, Elin tot le-ar fi dus departe pe surorile ei. Unchiul profitase de vulnerabilitatea ei după pierderea părinților și Elin nu ar fi suportat gândul că le-ar putea atinge în același mod și pe Kirsten și Sofia. Singura scăpare a fetelor rămâne unchiul Lars, plecat de multă vreme și stabilit în America. Oare era loc pentru ele acolo? Era posibil un nou început?

Cu cât trage Elin să plece în America, cu atâta trage Kirsten mai tare să rămână în Suedia. Aceasta se îndrăgostise de Tor, un tânăr din satul lor, și spera să îi devină soție. Sofia avea șaisprezece ani și nu dorea să plece din casa în care crescuse. Aici, în toate ungherele casei, erau amintirile lor cu mama și tata. Aici erau animalele lor dragi, natura și singurele obiceiuri care le mai puteau alina suferința. Cum le va convinge Erin? Risca să strice legătura dintre ele pentru totdeauna?

Credința și dragostea- pârghiile către liniștea sufletească

După o călătorie dificilă, plină de reacții copilărești, fetele ajung în America, pe insula Ellis. Aici, toți doritorii care veneau pe pământul făgăduinței, mânați de dorința unui nou început, erau consultați și primeau sau nu viza, în funcție de starea lor de sănătate.

Pentru că fuseseră tot timpul împreună, fetele nu mai vedeau frumusețea din viața lor și lăsau micile neînțelegeri să le afecteze și să le șubrezească relația. Dar Insula Ellis le oferă cea mai importantă lecție. Erin este suspectă de tifos și este separată de surorile ei. O urmează Kirsten la scurt timp și lumea lor se face mici fărâme.

Sofia rămâne singură și unica ei alinare rămâne Biblia mamei sale. Dar și credința îi era zdruncinată…câte greutăți mai aveau de îndurat? Un singur lucru era clar: aveau nevoie să rămână împreună.

Și mi-ar plăcea mult să vă spun că toate momentele dureroase se termină aici. Dar v-aș minți. Fetele descoperă în scurt timp că au fost mințite și că nu unchiul lor plătise călătoria spre America. Pentru că existau mulți bărbați suedezi singuri, unchiul Lars le-a propus unora dintre ei să se căsătorească cu nepoatele sale. Ei au plătit călătoria fetelor și acum își așteptau miresele. Ce vor face cele trei surori? Vor ajunge să aibă parte de căminul mult visat? Vor  accepta acest „târg”?

Căminul mult visat – lecție de viață 

Căminul mult visat nu este cea mai complicată carte scrisă de Lynn Austin. Dar este plină de căldura cu care autoarea m-a obișnuit. Dincolo de povestea creionată de ea, dincolo de personajele pe care ajung mereu să le consider prieteni, îmi rămân lecțiile de viață. Poveștile sale sunt mereu pline de morală, de înțelesuri și de credință.
Cărțile lui Lynn Austin pot fi alese în momentele de tulburare, în zilele în care busola interioară nu funcționează perfect. Romanul acesta nu pune accent pe destinație. Pune accent pe călătorie și pe bagajele pe care le putem aduna pe parcurs. Și partea frumoasă este aceea că, subliniază importanța familiei. Suntem puternici doar dacă rămânem împreună. Și dacă avem credință în Dumnezeu.
Lynn Austin este o fostă profesoară care acum scrie și susține cuvântări la conferințe, în adăposturi sociale și în cadrul unor evenimente desfășurate în biserici și în școli. Vocea ei unică, abilitatea de comunicare și talentul de a scrie au făcut-o pe Lynn o favorită a cititorilor și i-au adus merite considerabile, incluzând patru premii Christy pentru romanele sale istorice Lumina din întuneric, Stâlpul de foc, Tărâmuri ascunse și Perechea potrivită. 
Căminul mult visat a apărut la Editura Casa Cărții și poate fi comandat de aici. 

Autor: Lynn Austin

Categoria: Literatura contemporana

Editura: CASA CARTII

Nr. pagini: 454

TRADUCERE: Lavinia Cernău

Lasă un răspuns