Primăvara a adus soare, flori și cărți frumoase de la Editura Cutiuța cu Povești! Văzusem într-un reportaj la tv că autorii, ilustratorii și cărțile pentru copii au ajuns la un târg internațional de carte. Am admirat și ne-am bucurat de desenele minunate realizate de ilustratori străini, dar habar nu aveam de cât de minunate sunt și cele realizate de tinerii talentați de la noi din țară. 

Când primim un titlu nou pentru mini biblioteca noastră de acasă suntem tare bucuroase. Ne-am făcut un obicei. Întâi răsfoim carte și încercăm să ne imaginăm povestea doar pe baza imaginilor. Wow, wow și ia uită-te la asta! Cam de astea răsună casa. Când am răsfoit Căluțul din margaretă am fost surprinse să vedem în cadrul poveștii spații libere pe care trebuia să le completăm noi. Apoi, am dat peste două pagini unde ni se cerea politicos să o ajutăm pe protagonista poveștii să treacă și alte nume de flori. Fetele erau de-a dreptul încântate! Simțeau că pot participa activ și se simțeau ca făcând parte din poveste. 

căluțul

Cărticelele interactive sunt printre preferatele mele. Asta înseamnă că pot gestiona toate lucrurile învățate de copilul meu din povestea nouă. De asemenea, pot urmări cam cât de atente au fost buburuzele mele (fie la poveste, fie la școală). 

În Căluțul din margaretă o însoțim pe Selena, o fetiță frumoasă și curajoasă. Ea iubea grădina bunicii și îi plăcea să evadeze printre tufele colorate de flori. Deși le iubea și îngrijea pe toate, Selena iubea cel mai mult margaretele. Ele sunt grațioase, au petale albe și mijlocul de un galben strălucitor. Erau preferatele ei dar nici nu bănuia cât este de specială o floare de margaretă din grădina ei! 

Într-o zi, pe când stătea în grădina florilor și vorbea cu o floare de margaretă (nu toți facem asta?), Selena a auzit o voce cristalină. Crezuse că margaretele au binevoit să îi răspundă în sfârșit!! Aș, da de unde? Din mijlocul unei flori s-a desprins un căluț, unul alb, strălucitor și atât de mic. Rază de Lună era numele lui și venea de departe. Insula de Cristal era casa lui, dar o vrăjitoare rea, deranjată la nasul ei cel mare de mirosul florilor care îi găzduiau pe prietenii lui Rază de lună, a distrus cu bagheta ei magică toate plăntuțele de pe Insula de Cristal. Asta era urât, tare urât. Toți rămăseseră fără case și nu știau ce vor face. 

Selena nu își poate imagina o lume fără flori, așa că se oferă să îl ajute pe Rază de Lună. Doar că nu putea singură, avea nevoie și de bunica. De ce? Ehei, asta nu vă spun. Mi s-a terminat praful magic și nu am reușit să îl conving pe Rază de Lună să mă lase să dezvălui mai mult polen, pardon, mai mult din povestea lor. Dar, l-am convins să vă arate cum puteți ajunge la el. Cumpărați Căluțul din margaretă de aici și veți descoperi singuri restul poveștii! Pssst, vă mai spun ceva! Să fiți foarte atenți! Veți avea câte ceva de socotit pe acolo. Ce? Voie bună, prietenie, bunătate și niște …semințe. Atât vă spun! Dacă mă vede Rază de Lună, adio polen de aur pe năsuc! 

Să nu mă întrebați de câte ori am citit cartea sau de cât de răsfoită a ajuns ea să fie. Bine că are copertă cartonată! Amalia o tot sucește, o tot învârtește, poate-poate o ieși Rază de Lună de pe undeva. După ce am terminat de citit povestea, Amalia a spus bucuroasă: „ce bine că avem și noi margarete!” Presimt multe flori jumulite în căutarea căluțului magic! Mai multe imagini găsiți pe pagina mea, adică aici. 

5 COMENTARII

  1. Cărțile interactive îmi plac și mie, iar pentru copii sunt o adevărată comoară, așa pot învăța mult mai multe. Aceasta pare pur și simplu minunată.

Lasă un răspuns