Bridgerton: Eu și ducele este volumul care ne introduce în minunatul univers Bridgerton. Am primit o „invitație” specială pentru a mă alătura lumii bune, în săli de bal animate de ținute atent alese, dar și de intrigi siropoase și confesiuni punctate de sinceritate sau momente de vulnerabilitate.

A trecut multă vreme de la ultima ficțiune historical romance. Uitasem de cât de pline de vervă, de bucurie, de muzică și de bârfe sunt aceste cărți. Nu sunt lecturi solicitante, dar sunt animate, pline de viață, de umor și de farmecul unor vremuri de mult apuse.

Bridgerton: Eu și ducele
Bridgerton: Eu și ducele

Bridgerton – de la aranjament la dragoste?

Știam de seria scrisă de Julia Quinn, dar am foarte multe cărți de acest gen de la Editura Litera și am zis să mai aștept un pic. Și bine am făcut! Îmi place mai mult ediția aceasta și abia aștept următoarele volume ale seriei!

Deși am tot văzut trimiteri către serialul cu același nume, am rezistat eroic pe frontul curiozității și am zis să citesc mai întâi volumele. Trebuie să spun că sunt de acord cu abordarea politically-correct a producătorilor serialului, mai ales că am înțeles că actorul care îl joacă pe Simon are un farmec aparte, dar eu nu așa mi l-am imaginat pe Ducele de Hastings. În schimb, actrița care a adus la viață personajul Daphne Bridgerton este aproape unu la unu cu imaginea pe care eu o proiectasem pentru ea.

Să înceapă sezonul balurilor!

Bridgerton: Eu și ducele mi-a adus aminte de motivul pentru care eu iubeam cărțile astea: starea de bine. Nici nu știu cum să vă spun despre starea de bine pe care mi-a lăsat-o, despre zâmbetele care mi-au înflorit tot timpul pe față, despre pasiunea și naivitatea cu care m-am aruncat în această cursă.

Fără să fie cărți solicitante, cu nu știu ce subiecte abordate sau răsturnări de situație total imprevizibile, cărțile astea te binedispun, te deconectează și te aruncă în mijlocul sălilor de bal. Nu trăiești doar luxul lor, trăiești convenționalitățile impuse de societate, restricțiile dictate de nume sau de familie. Cred că suntem toate atrase rochiile cu fuste vaporoase, corsete care subțiază talia și coafuri impunătoare. Bine, până la proba îmbrăcării lor. Dar am fi dispuse să acceptăm tot setul de reguli care vine la pachet cu rochia?

„Eu și ducele ne bucură cu umorul și dialogurile antrenante marca Julia Quinn, dar în profunzime, sub pojghița de farmec din perioada Regenței, se ascunde un filon serios, care explorează impactul traumelor din copilărie și puterea vindecătoare a dragostei.“ Lois Faye Dyer

Aranjament și traume

Daphne Bridgerton face parte dintr-o familie numeroasă, condusă de o mamă care își vrea odraselele căsătorite cu parteneri pe măsura lor. Deși joacă bine rolul mamei „isterice”, Violet Bridgerton este inteligentă și își joacă bine rolul și strategiua. Sunt tare curioasă să văd în ce capcana își mai prinde copiii pe viitor.

Pentru că trenuie să o căsătorească pe Daphne, Violet o târăște pe aceasta pe la toate balurile, sperând că vor atrage atenția vreunui pretendent potrivit. Și lupta este și mai grea pentru că Daphne nu este singura fată de măritat. Toate mamele tânjesc după căsătoriile potrivite, cele care ar fi adus și vreun nume cu greutate alături de verighetă.

De unul singur îi cere Violet lui Daphne să se ferească: Simon Basset, Ducele de Hastings. Dar Simon este un personaj carismatic, cu o apariție devastatoare și nu era ușor să reziști farmecelor sale. Deși Simon afișează o aroganță moștenită, nimeni nu știe că aceasta era atent studiată și îndelung jucată pentru a i se potrivi mănușă. Simon trăia după propriile reguli, mânat de dorința de a fi exact invers proporțional cu așteptările tatălui său.

Simon Basset – onoare, datorie, răzbunare

Simon Basset este o apariție greu de uitat. Dar nu a fost întotdeauna așa. Ducele de Hastings, tatăl lui, își dorise un moștenitor care să îi ducă numele mai departe. Dar nu se aștepta să primească un copil temător, bâlbâit și tăcut.

Nesuportând felul fiului de a fi, ducele îl alungă pe Simon și îl lasă în grija doicii acestuia. Crescând fără dragoste și cu nemulțumirile tatălui adânc înfipte în minte, Simon se ambiționează să devină exact ceea ce nu ar fi vrut tatăl său. Dar tot trebuie să țină departe hoarda de mame disperate să își căsătorească fiicele. Și exact acest gând îl conduce la un aranjament cu Daphne Bridgerton.

Aranjamentul era simplu: el nu se însura și scăpa de atenția fetelor singure, ea ar fi primit deodată atenția mai multor pretendenți. Faptul că Daphne era curtată de un duce ar fi devenit calitatea cea mai puternică a ei. Un aranjament minunat, nu? Da, doar că Daphne are mulți frați puternici și o publicație de scandal, care este pe urmele celor din înalta societate, pare fie și pe urmele lor și au spioni peste tot. Cu aceste amenințări planând peste ei, mai era posibilă înfăptuirea înțelegerii?

Bridgerton: Eu și ducele

Bridgerton: Eu și ducele mi-a adus o stare de bine, zâmbete și două personaje pe care le-am iubit de la primul rând. Mi-a făcut plăcere să stau în compania lor, m-am bucurat de fiecare clipă petrecută alături de ei. Bine, trebuie să recunosc că mi-aș fi dorit să merg și eu la un bal, dar poate reușesc data viitoare. Recomand acest volum, mai ales dacă aveți nevoie de zâmbete și relaxare.

Bridgerton: Eu și ducele a apărut la Editura Litera și poate fi cumpărată de aici. 

Data apariției: Martie 2021
Tip copertă:Broșată
Traducător(i): Anca Gabriela Marin
Colecție: Moon Light

Lasă un răspuns