Articole diverse

Book blogger tag

book-2319957__340
Știți deja cât de mult îmi plac tag-urile! Ne ajută să ne cunoaștem, să mai ștergem din distanța asta dintre noi (pe care eu o consider inutilă…până la urmă pe toți ne unește aceeași pasiune). Cel mai mult îmi place când descopăr și titluri noi prin răspunsurile celor ”vinovați” de tag, și dacă sunt titluri mai vechi cu atât mai bine. În ultima vreme mă atrag mai mult cărțile mai vechi, înot împotriva curentului…nu mai citesc noutățile. Nu le citesc, dar tot le cumpăr. 🙂

  1. Trei lucruri pe care nu le suporți la o carte.

Aici s-ar putea să mă contrazic. În teorie, (da, în teoria aia unde totul e roz și dat cu praf magic de zâne), nu suport clișeele, previzibilitatea și firul narativ static. Dar, uneori am nevoie de exact genul ăsta de carte, așa că apare contrazicerea de care vă spuneam mai sus.
2. Descrierea locului tău preferat de citit
Locul meu preferat este…oriunde există o carte bună. Nu spun nu unui colț de parc, unei grădini sau treptelor din fața casei. Citesc și în picioare dacă e nevoie. 🙂
3. Trei confesiuni legate de cărți.
Nu îmi place să citesc în paralel mai multe cărți, deși am încercat. Nu am scris niciodată nici măcar un rând despre o carte pe care nu am citit-o. În ultima vreme mi-am diversificat gusturile literare. 🙂
4. Când a fost ultima dată când ai plâns în timpul lecturării unei cărți?
M-ați prins! Plâng destul de des la cărți, fie de fericire, fie de tristețe. Ultima carte la care am plâns a fost ”Un bărbat pe nume Ove”. Atât de tare m-a înduioșat cartea asta. V-o recomand!
5. Câte cărți se află acum pe noptiera ta?
”Decât” cinci. Îmi place să le țin aproape și noptiera mea nu ar fi a mea dacă nu ar avea coroană din cărți. Mai demult, îmi plăcea să țin cu mine, măcar o seară, cărțile recent cumpărate. V-am zis că sunt trilulilu!
6. Care este gustarea ta preferată în timp ce citești?
Pot să fiu Anna din Frozen? Ciocolatăăăăă. Seara ronțăi câte ceva, știu că risc un colăcel nou, dar așa mai scap din tensiunea acumulată.
b5da8e4c0046a83b81dbd945719f6b354edd764b
7. Numește trei cărți pe care le-ai recomanda tuturor.
Trei? Adică trei? Trei, trei?
Game of Thrones, Cântecul păsărilor – Sebastian Faulks, Privighetoarea – Kristin Hannah
8. Arată-ne o poză cu raftul preferat din bibliotecă.
Pot să spun că nu suport cifrele astea? Pot?
martin
9. Scrie în trei cuvinte ce înseamnă cărțile pentru tine
Evadare, libertate, pasiune.
10. Care este cel mai mare secret de cititor al tău?
Știți de piticul meu lovit de accesele de posesiune? E, el vrea să vadă cărți, muuuulte cărți, eventual în fiecare dimineața și înainte de culcare. Cărțile sunt mândria lui.
Și pentru că m-ați ciit răbdători până aici, vă spun ceva bonus. 🙂 Cărțile sunt uneori toată viața mea socială. Sunt prietenii mei și sursa mea de evadare. Citesc oriunde și oricând, chiar și când amestec în mâncare. Nu am limită, nu am target. Am doar timp prea puțin pentru câte cărți îmi doresc să citesc. Nu mă uit la tv. Am și timp pentru joacă alături de fete, fac și teme, gătesc și fac ordine. Dar întotdeauna am timp pentru câteva pagini măcar. Chiar și când sunt extrem de obosită. Cărțile sunt cântecul meu de leagăn preferat.
Mi-aș dori să aflu și răspunsurile fetelor de la: Delicatese Literare, Crâmpeie de suflet, Porția de citit și Prefață de carte, Books fairy dust.
Multumesc mult Coltul de literatură pentru nominalizare!
cropped-seasons-158601__340.png

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *