Colecția Bobiță și Buburuză este dedicată celor mici. Cărticelele îi au ca personaje principale pe Bobiță, băiatul melc, și pe Buburuză, fetița mămăruță, și pe prietenii lor: Baltazar, băiatul albină, Vendel, băiețelul rădașcă și Fulgușor, fetița fluture. 

20180216_181215.jpg

Fiecare cărticică are câte două povești și imagini extrem de colorate. Coperțile sunt cartonate și super atractive. Poveștile sunt simple, cu un limbaj pe înțelesul copiilor și toate au tâlc, cei mici putând învăța câte ceva din fiecare aventură. Am învățat despre prietenie, compasiune și ajutor. 

În Bobiță și Buburuză grădinăresc găsim: Florile – soarelui și Pălăria ciupercuței. 
20180220_170753.jpg

În povestea Florile-soarelui, Bobiță și Buburuză plantează semințe de floarea soarelui. Plantele au crescut frumoase, înalte și își roteau grațios pălăriuțele după soare. Băiatul melc și fetița mămăruță erau tare mândri de plantele lor, dar într-o noapte, ceva straniu s-a întâmplat. Cineva rodea lujerii plantelor și ele erau triste și necăjite. Cine făcea rău plantelor și ce soluție puteau găsi? 

În povestioara Pălăria Ciupercuței, Bobiță, Buburuză și prietenii lor îi sar în ajutor unei ciuperci necăjite care își pierduse pălărioara. Unde dispăruse oare? 

 

În volumul doi, Bobiță și Buburuză sar în ajutor, vom găsi două povestioare tare frumoase: Puii de canar și Balonul. 

20180220_170725.jpg

În povestioara Puii de canar, Bobița și Buburuză sar în ajutorul familiei de canar care își pierduse un puișor neastâmpărat. Toți prietenii își doresc să îi ajute și echipa de căutare primește un ajutor nesperat. Fetele mele au răsuflat ușurate. De ce? Aflați voi singuri. 

În istorioara Balonul, o furtună năprasnică îi strică florile și rupe un copac. Acestea puteau fi reparate, dar Neli, fetiță gâză, fusese luată pe sus și aruncată în pădurea în care locuiau cei doi prieteni. Nu știa cum va ajunge acasă pentru că nici nu mai putea să zboare. Cum vor rezolva situația? Va ajunge Neli acasă? 

Colecția Bobiță și Buburuză a apărut la Editura Casa și voi le puteți cumpăra de aici și de aici! Noi vom mai căuta și alte numere pentru că ne-au plăcut tare mult aceste volume! 

 

5 COMENTARII

Lasă un răspuns