22048041_1972160236384015_5789642947827758723_o.jpg
 
Știți că dacă faci o spărtură în gheață aceasta se extinde dând naștere unei flori de gheață? Că toate acele crăpături nou formate se ramifică si fugi cu privirea de la una la alta uimit de ceea ce se contureaza sub privirea ta? Nu, nu m-am țicnit. Poate nu înțelegeți de ce am început așa. Vă lămuresc imediat. Cu această ”floare de gheață” am asemănat eu povestea Mirelei Oprea. Am deschis romanul și primele pagini m-au izbit prin cantitatea de informații și prin stilul alert în care erau scrise. Aici am avut nevoie să mă așez mai confortabil pe foltoliu, să îmi așez pernuța la spate și să mă întreb cum va fi restul cărții dacă începutul a fost așa și să urmăresc ramificațiile florii de gheață.
Romance, suspans, secrete, acțiune, moștenire, răutate, dragoste pierdută și două surori la fel de diferite cum este ziua de noapte. Sună bine, nu? Adăugați coperta la toate astea și veți obține suficiente motive pentru a achiziționa cea de-a treia carte semnată de Mirela Oprea.
Povestea este una fascinantă. Mă gândeam că voi avea parte de un romance ce îl pot încadra într-un tipar. Nu e așa. Autoarea te induce inițial în eroare când crezi că vei urma cursul unei povești de dragoste. Aș! Nu-i așa! Apoi presară câteva intrigi, niște secrete, condimentează cu suspans și pune în același recipient delicatețea și duritatea, ura și dragostea, sensibilitatea și brutalitatea…amestecă puțin și te lasă pe tine să le urmărești dansul. V-am convins?
 
Primele pagini m-au dus cu gândul la cărțile lui Penny Jordan. Modern amestecat cu titluri nobiliare și etichetele înaltei societăți londoneze. Lauren și  David Phillip Pierce se îndrăgostiseră iremediabil unul de celălalt. Relația lor își urmase cursul..se căsătoriseră și Lauren rămăsese însărcinată. Totul ar fi fost perfect, dar Phillip îi ascundea soției sale adevărul despre identitatea lui. Nu vă gândiți că era vreun escroc…era un duce, Ducele de Whinfield. Pentru altă tânără acesta ar fi fost un motiv de bucurie, nu și pentru Lauren. Ea era o tânără formidabilă care nu punea preț pe avere și titluri, ci pe ceea ce deținea sufletul.
Dragostea lor era mai puternică, așa că acceptă noua ei poziție și îl însoțește pe Phillip pe moșia unde era reședința Whinfield. Lady Margaret, mama lui Phillip nu își ascunde aversiunea față de originea modestă a nurorii sale, dar o acceptă la insistențele fiului său.
Forțat să plece într-o călătorie de afaceri, Phillip nu asistă la nașterea moștenitorului său, fapt care înlesnește înfăptuirea planului abominabil a lui Lady Margaret. Lauren adusese pe lume două fiice, dar Margaret credea că trebuia să existe un unic moștenitor, așa că îi propune nurorii sale să ia o singură fiică și să plece. În ciuda refuzului categoric inițial, Lauren acceptă și cu inima grea își lasă dragostea și fiica nou-născută în urmă.
Nu vă spun despre reacția lui Phillip, dar voi menționa un aspect pe care nu l-am înțeles. Mama lui îi indică o femeie nebună ca fiind ceea ce rămăsese din Lauren (susținea că o geamănă murise și Lauren își pierduse mințile). Deși era normal ca suferinta să lase urme pe chipul femeii, nu cred că el nu ar fi fost în stare să își recunoască soția. Mi se părea mai credibilă înlocuirea femeilor daca ar fi avut un accident ce ar fi desfigurat-o. Așa, nu l-am înțeles deloc pe Phillip și a primit o bilă neagră.
 
Douăzeci și unu de ani mai târziu povestea se complică și mai tare. Alexandra, moștenitoarea lui Phillip era o ființă incredibil de rea. Distrugea tot ce atingea și dorea să înceteze toate actele caritabile înfăptuite de tatăl său. Abia aștepta ziua în care devenea moștenitoare cu drepturi depline. Toată lumea avea să știe cine era ea! Alexandra își ura mama și ura asemănarea cu aceasta.
Când Alexandra află de la străbunica sa că mama și sora ei trăiesc, lucru pe care femeia îl descoperise de curând, lumea ei se întoarce complet pe dos. Străbunica ei văzuse comportamentul odios pe care îl avea Alexandra și dorea să dea Cezarului ce era al Cezarului după zeci de ani. Adevăratul moștenitor al domeniului Whinfield fusese izgonit tot datorită unei povești de dragoste. Lady Amelia voia să îi găasească urmașii și să le redea averea și poziția.
Tulburată, Alexandra are un accident de mașină în urma căruia își pierde viața. Pentru că înfăptuise prea mult rău și pentru că un astfel de secret putea păta numele lui Lady Margaret, Phillip decide să își aduca fiica regăsită, pe Aliona, La Londra și să îi ceară să ia locul Alexandrei. Nu am înțeles de ce a făcut asta și nici de ce nu a mers el după Lauren.
Aliona era opusul Alexandrei. Calmă, caldă și bună. Dar curând avea să fie nevoită să își însușească viața surorii sale și să plătească prețul pentru toate nesăbuințele acesteia. Drumul ei era lung și presărat cu acte de răzbunare și bărbați care o doresc. Unii doresc să o posede, alții doresc să o omoare. Mai ales Dylan, un tânăr bogat din America. El fusese victima unui atac dictat, aparent, de Alexandra. Acum el era aici și trebuia să stea la rând pentru a se răzbuna pe Alexandra…
 
Aliona mi-a fost dragă de la început. Este caldă și liniștită, unde mai pui faptul că trăise alături de mama ei în Transilvania și era îndrăgostită de plaiurile noastre.
 
Autoarea te surprinde pagină după pagină. Când crezi că lucrurile se vor domoli…hop, se iscă altă ”furtună”. Am urmărit cu drag toate răsturnările de situație și toate împrejurările prin care sunt trecute personajele centrale. Povestea de dragoste este una care te aruncă dintr-o coardă în alta. Când suspini în pumni, când îți vine să îi scuturi puțin. Deși ne oferă suficiente doze de suspans și adrenalină, autoarea îndulcește toate astea cu sentimentalismul atât de caracteristic scrierii sale. Este un roman bine construit, cu personaje care au ceva de spus și arătat și o poveste care se propagă cu rapiditate pe mai multe direcții, ca mai apoi la final să ne dezvăluie un tot remarcabil.
Felicitări, Mirela Oprea! Scrii din suflet pentru suflete!
Cartea a apărut la Editura Tritonic .

1 COMENTARIU

  1. o autoare pe care am descoperit-o de curand si care a urcat in top 3 autoarele mele preferate din literatura contemporana romana ! o carte pe care doresc enorm de mult sa o citesc <3 absolut superba recenzia ta ,felicitari <3

Lasă un răspuns