M-ați crede dacă v-aș spune că povestea abia acum începe? Că în ciuda complexității și uraganului de evenimente și informații din primele două volume ( Asasin la feminin și Identități secrete), cel de-al treilea ne aduce mult mai mult? Credeți-mă, vă rog!

Am terminat cartea și am rămas nemișcată. Tot ce am putut spune a fost: wow. Nu mă așteptam la și mai multe evenimente, la și mai multe secrete și la așa turnură. Am avut atâta emoție, atâta neliniște și atâta ardoare pentru a descoperi firul acțiunii pas cu pas, încât la un moment dat inima mea bătea atât de zgomotos…eram implicată sufletește, atât de implicată că astăzi de dimineață am anulat tot și mi-am luat liber pentru mă bucura de carte.

Știți cine este vinovatul de serviciu, nu? Mmmm, cred ca am să o pârăsc lui Brett pe Monica..îmi fură clipele. Dar mi le fură înt-un mod atât de frumos și de original că aș împrumuta timp și i l-aș trimite personal. Înainte să spun câteva cuvinte despre carte, nu vreau să pierd ocazia de a o mai felicita încă o dată pe autoare pentru profesionalismul de care dă dovadă, pentru faptul că a ales să îmbine thrillerul cu romance, îndulcind astfel un pic latura mai dură. Dar nu cumva să credeți că aveți de-a face cu poveștile clasice de iubire…Nicidecum! Aici, în lumea agenților secreți, nici măcar dragostea nu mai e ce-a fost. Nici viața nu este ”reală”, nici identitatea, nici sentimentele, nici măcar ei…au ajuns fantomele propriilor vieți, asistă ca spectatori la spectacolul lumii, ajutând din când în când mecanismul să rămână în parametrii normali. Sau mă rog, aproape de normal.

Operațiuni Antiteroriste Ultra – Secrete Elite era o organizație care nu exista. Era invizibilă, neatestată oficial, neînregistrată, condusă din umbră de cei 5 membri ai Consiliului, fiecare reprezentând puterile care asigurau fondurile necesare funcționarii. Brett Taylor era mâna de fier care conducea Elite spre cât mai multe misiuni reușite. Era atent la recrutare, antrenament, recuzită, viața agenților săi și decidea cât și cui să spună orice informație. În Elite toți aveau un rol bine stabilit: de la cel care se ocupa de armament, geniul informatic, antrenori …la agenți operativi. 

Nimic nu scăpa fără să fie analizat, nimeni nu putea să ascundă nimic, nu puteau avea intimitate datorită faptului că erau tot timpul monitorizați. Dar exact în timpul celei mai importante anchete securitatea Elite este compromisă.  În agenție era o ”cârtiță ” care oferea informații teroriștilor, care a omorât agenții Elite și continua să le pună în pericol securitatea misiunilor.  Brett avea nevoie de toți agenții săi și trebuia să afle turnătorul înainte ca să intervină Consilul și să fie distrusă reputația agenției.

Trecuseră 7 ani de când Alex nu mai era. Pierderea lui o afectase atât de mult pe Alina încât o vreme își trecuse viața pe pilot automat. A încercat să aibă o existență aparent normală, dar nu mai știa cum era viața aceea. Se obișnuise cu greutatea pistolului care îi dădea siguranță. Până la urmă nici Alex nu ar fi vrut ca ea să renunțe sau să fie ucisă. Avea să ducă în continuare aceeași viața pe care o învățase prin cele mai grele metode.

Pentru că profilul misiunii îi cerea să se afișeze și în rândul celor care aveau legătură cu teroriștii, Alina atrage atenția CIA-ului. Marius era agentul care trebuia să facă cercetări în legătură cu ea și să încerce să o seducă. Nu se gândise nici o clipă că se va pierde în ochii aceea verzi și că va ajunge să o iubească în ciuda a tot ceea ce ea era. Amândoi aveau scheleți proprii în dulap.

Alina va învăța curând că nimic nu este ceea ce pare, nici măcar în agenția secretă unde credea că se face totul la vedere.

După ce Alina este capturată de cei din CIA, iar Brett este nevoit să propună un parteneriat între cele doua puteri, ambele pledând pentru aceeași cauză, turnătorul începe să lichideze pe rând agenți din fiecare echipă. ..iar identitatea lui este încă necunoscută.

Cine oferea informațiile? Cine dorea să distrugă Elite și de ce?

A fost un bilanț al pierderilor, mulți agenți pierduți și mult timp în lupta de descurcare a  ițelor încurcate ale grupărilor teroriste care aveau suficienți adepți și fonduri pentru a încerca să supună lumea. Elite va traversa cea mai neagră perioada, exact în timp ce plănuise lovitura de maestru pentru Bashir Al- Fadhee, liderul grupării extremiste.

Misiune după misiune, pagină după pagină, am pătruns mai adânc în lumea forțelor speciale, a îngerilor morții care luptau pentru a restaura pacea și pentru a menține totul în ordine. Ciudat, nu? Viața lor ajunsese un haos, o loterie, o întrecere cu moartea tocmai prin prisma rolului lor. Restabileau liniștea…dar cine le-o aducea pe-a lor? Apărau nevinovați…dar cine îi apăra pe ei când erau in bătaia puștii?  Ofereau lumii clipe de liniște, dar ei furau clipe de normalitate…amăgindu-se cu momente de singurătate printr-un apartament securizat cu arma sub pernă. Lumea putea să își plângă morții în voie…ei abia puteau șă își ia la revedere. Acum înțeleg și mai bine ce a spus Monica atunci când a scris: ”se îmbrăca în negru. Negru era boccetul după viața pe care nu o dusese. ” (nu sunt exact cuvintele autoarei, dar am reținut asta. Mi-a rămas în minte…strigăt mut.)

Atât de multe lucruri descoperiți în carte că ar fi și păcat să aduc în lumină doar unul. Kosmas, Vallis, Webb, Oliver, Jason…toți sunt stâlpii pe care fiecare misiune se bazează. Toți au contribuția lor. Toți au renunțat la ceva sau unii chiar au pierdut lupta cu moartea.

Să le citiți povestea, să realizați că sunt frânturi de adevăr la baza acestei serii…ăsta este singurul lucru pe care îl puteți face. Pe mine Monica m-a impresionat dincolo de lacrimi și sunt sigură că va continua să o facă. Îți mulțumesc!

 
Seria poate fi achiziționată de pe site-ul Librex, chiar aici, unde aveți și REDUCERI!!!!!
 
 
 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns