Aproape moartă este cel de-al doilea volum al seriei Cahill și pot să spun că mi-a trezit interesul și pentru ultima parte a seriei. Lisa Jackson a trecut pentru ceva vreme pe sub radarul meu literar, dar iată că a reușit să intre pe lista autorilor buni (pentru mine). M-am lăudat că mă prind foarte repede de cum stau lucrurile prin romanele de genul acesta. Dar Lisa Jackson are un as în mânecă: știe să își arunce momeala în poveste și mă tot păcălește de la scenă la scenă.

Cărțile sale au ceva al lor. Sunt un mix extrem de reușit între romane polițiste și scene domestice. Nu știu cum e pentru voi, dar pentru mine, poveștile astea au un farmec aparte și reușesc întotdeauna să mă prindă în capcana lor. Stabilesc rapid legături între mine și personaje, mă simt parte a micii comunități, am impresia că trăiesc  dintotdeauna în sânul familiei Cahill.

Aproape moartă
Aproape moartă

Aproape moartă – trecutul nu și-a încheiat pledoaria

Așa cum am spus și mai sus, Lisa Jackson știe să îți folosească momeala. Ești tentat să crezi că dorește să prindă „pești mici” – a se citi cititori fără experiență -, dar vei fi uimit să afli că reușește să îi ducă de nas și pe cei mai pregătiți. Nu răstoarnă prea mult planurile temporale și nici situațiile. Dar știe să folosească toate legăturile pe care le are la îndemână. Cuvinte strecurate fix în locul lor, personaje alunecoase, interese, orgolii și declarații de răzbunare.

V-am spus, trecutul nu și-a încheiat pledoaria. Pentru că e mereu greu să scrii despre cărțile polițiste fără a spune prea multe, îmi permit doar să vă avertizez să nu trageți concluzii pripite. Nu vă grăbiți și nu aveți încredere în nimeni. Cu familia Cahill există doar extreme, nu și cale de mijloc.

Cissy – următorul caz nefericit?

Nu știu câți dintre voi ați reușit să citiți primul volum deja. Așadar, îmi este și mai greu să rămân pe margine și să nu stric bucuria lecturii. Cissy Cahill (Holt, după căsătorie) este fiica personajului principal din prima poveste și o vom vedea acum în alte ipostaze: cea de soție și cea de mamă.

Până să vă spun și alte lucruri despre poveste, aș vrea să vă spun că am simțit lipsa detaliilor despre primul volum. Nu știu voi, dar eu, când vine vorba de serii, aș vrea să fiu ajutată, să mi se reîmprospăteze memoria. Cei de la Meteor Press ne-au adus traducerile destul de repede, dar e aproape imposibil să nu uiți câteva amănunte. La început, sinceră să fiu, a trebuit să mă chinui să îmi aduc aminte de primul volum și de tot ce mi-a adus el. Treptat, după ce am citit recenzia mea și alte câteva detalii, mi-am adus aminte și mi-a fost mai ușor. Știam câteva chestii generale, dar nu mi-era totul foarte clar.

Știam cine e Cissy și cine era mama ei, cunoșteam rolul Eugeniei și implicarea ei. Dar tot mi-a fost un pic greu. Încet, încet, am simțit că pot focaliza întreaga mea atenție pe poveste și m-am simțit implicată până peste cap.

Cissy – legătura cu trecutul

Poate că familia Cahill era una puternică, dar asta nu înseamnă că era și una fericită. După întreaga avalanșă de probleme născute de părinții săi, pentru Cissy ar trebui să vină momnete de liniște, nu?

Este mamă, s-a mutat de acasă și lasă tot mai în spate numele Cahill. Dar nu e fericită. Este in prag de divorț, are crize acute de personalitate, suferă de lipsă de încredere și trăiește în umbra a ce a fost Marla Cahill.

Aș minți dacă aș spune că mi-a fost dragă Cissy. Dacă în primul volum puteam da vina pe vârsta sa și problemele de adolescenți, în al doilea volum nu am mai putut trece la fel de repede cu vederea. I-am înțeles nesiguranțele, am știut de unde vine teama ei. Dar nici așa nu pot justifica acele crize de gelozie cu care m-am înnebunit. Bine, crizele de gelozie ajung să fie doar note de subsol în viața ei. Alte probleme mult mai mari îi vor acapara viața.

Eugenia Cahill, cea care condusese cu mâna de fier familia, este găsită moartă în propria casă. Chiar Cissy, nepoata ei scumpă, îi descoperă cadavrul. Polițiștii sunt siguri că este vorba de o crimă. Dar cine ar fi capabil de asta? Și de ce?

Polițele vor să fie plătite

Familia Cahill se potrivește de minune cu proverbul „pasărea pe limba ei piere”. Cine are nevoie de dușmani dacă are pe cineva din familia Cahill în trecere prin viață?

Moartea Eugeniei este doar piesa care declanșează dominoul. Un șir de nenorociri invadează viața lui Cissy și nu mereu este pregătită pentru ce are de înfruntat. Și asta înseamnă un singur lucru: că este nevoită să ceară și să primească ajutor. Dar cine este persoana indicată? Nu cumva își riscă și propria viață?

Aproape moartă

Mi-a plăcut tare mult acest al doilea volum! A avut exact doza potrivită de suspans, mister și tensiune. Personajele și autoarea s-au jucat frumos cu mintea mea și eu m-am bucurat de o poveste pe placul meu!

Aproape moartă a apărut la Editura Meteor Press și poate fi cumpărat de aici.

Ps: a apărut și volumul trei ❤️

Lasă un răspuns