Anul viitor pe vremea asta… Sunt sigură că toți ne-am gândit măcar o singură dată la viitor și am folosit exact aceste cuvinte: anul viitor pe vremea asta o să/voi fi… Sunt oameni care evită planurile de viitor, rezoluțiile și listele cu lucruri de făcut o dată în viață.

Eu fac parte din ambele tabere, dacă îmi este permis să spun așa. Încerc să găsesc un echilibru în tot ce fac și asta pentru că nu vreau să trăiesc urmărind scheme și planuri, nici cu ochii agățați de viitor. Mă bucur și de prezent, de decizii bune sau de lecțiile care vin în urma deciziilor mai puțin inspirate.

„Compania ideală când bei o ciocolată caldă sub pătură. Incredibil de romantică și cu un aer de sărbătoare, această carte e ca o îmbrățișare.“

JOSIE SILVER, autoarea bestsellerului O zi de decembrie

O decizie inspirată a fost să păstrez cartea asta pentru seara de revelion. M-am gândit eu că este perfectă, mai ales pentru că și acțiunea ei începe tot în seara de revelion și personajele principale au o legătură importantă cu ultima noapte din an. 

Anul viitor pe vremea asta
Anul viitor pe vremea asta

Anul viitor pe vremea asta – soarta și norocul

Cartea asta a fost precum paharul de șampanie băut la cumpăna dintre ani. Efervescentă, dulce, parfumată. M-a binedispus, m-a ajutat să îmi încep anul cu zâmbetul pe buze și mi-a adus bucurie în suflet. Viața este o cursă cu obstacole. Cum ar fi să nu primim încurajări de la nimeni, să trecem linia de finish fără ca să existe acolo cineva care să ne aștepte?

Cărticelele de genul acesta, fără a fi ambalate în straturi pompoase și superficiale,  reușesc să încapsuleze însăși esența vieții. Dulce, amară, previzibilă, surprinzătoare, câștiguri și pierderi.  Personaje care par desprinse din viața reală, fiorii dulci care fac dragostea să strălucească, prietenii pe carebajungi să le simți ale tale.

„Plin de farmec britanic și de magia revelionului, acest roman de debut înfățișează povestea a doi oameni ale căror drumuri se intersectează iar și iar.“ PARADE

Anul viitor pe vremea asta este o poveste tare simpatică, plină de prieteni, dragoste, ghinioane și întâmplări amuzante. Nu este o carte perfectă, dar este perfectă în imperfecțiunea ei.

Noaptea dintre ani – când de la naștere ești pe locul doi

Minnie Cooper – vă dați seama cât de amuzantă e viața ei cu un asemenea nume – crede că este născută în zodia ghinionului. Și cum ar putea crede altfel când fiecare aniversare îi aduce aminte că a pornit în viață cu stângul?

Anul 1990 – cel dintâi născut în Londra primea un premiu special. Deși doamna Cooper credea că ea va da naștere primului copil născut în noul an, Tara Hamilton naște cu un minut înaintea ei. Și, colac peste pupăză, Tara fură prenumele pe care doamna Cooper îl pregătise pentru fetița ei. Quinn Hamilton își face intrarea în lume în acest mod triumfător și prevestitor, parcă. În timp ce, micuța noastră vitregită de soartă, trebuie să se mulțumească întotdeauna cu poziția secundară.

Anii trec peste cei doi și venirea lor pe lume pare să le fi decis cumva soarta. Quinn este iubit, are succes și se bucură de tot ce primește de la viață. Minnie se chinuie pentru fiecare lucru pe care îl dorește, în noaptea dintre ani este întotdeauna urmărită de ghinion. Are treizeci de ani, a locuit pentru o vreme din nou cu părinții, a deschis o afacere care pare să se prăbușească și se agață de o relație care nu-i aduce liniștea mult dorită.

Anul viitor pe vremea asta – ghinion sau noroc?

Din colțul ei, Minnie vedea doar umbrele din viața sa. Da, era aproape de un alt eșec. Dar încercase să facă ceva în viața ei, își urmase visurile, se zbătea pentru cauza ei. Avea prieteni în jurul său, oameni cu care împărtășise cele mai speciale momente ale vieții sale.

Știu că este dureros să îți asumi eșecul, să faci pași înapoi și să spui că ai greșit. Dar Minnie Cooper este cel mai puțin egoist personaj pe care l-am întâlnit în ultima vreme. Mie mi s-a părut o tipă norocoasă. Avea prieteni, făcea plăcinte, era tânără.

Mi s-a părut mai tristă viața lui Quinn. Superficială, ambalată în aparențe și îndatoriri. Nici relația lui Minnie cu părinții ei nu era una specială, dar a lui Quinn cu mama lui mi s-a părut obositoare, apăsătoare și solicitantă. De acord, Tara suferise niște pierderi în viața ei, dar își condamna fiul la o viață la fel de chinuitoare și de solitară.

Un strop de dragoste, prietenie și întâlniri simpatice

Cartea asta funcționează foarte bine pe post de balsam. Te ajută să te deconectezi, te binedispune și îți aduce aminte de cât de frumoasă este viața uneori. Dragostea înflorește în cele mai neașteptate locuri și cine suntem noi să ne opunem?

Anul viitor pe vremea asta poate fi o alegere inspirată pentru un weekend liniștit sau pentru o seară în care aveți nevoie de relaxare și de stare de bine, de un punct sau de începuturi.

Mie mi-a adus zâmbete și m-am bucurat de timpul petrecut în compania personajelor. Este previzibilă, dulce și siropoasă. Dar cum ar fi viața noastră fără un strop de dulceață literară din când în când?

Anul viitor pe vremea asta a apărut la Editura Nemira și poate fi cumpărată de aici. 

Paperback: 384 Pagini

Disponibil din: 25 octombrie 2021

Traducere: Roxana Olteanu

Lasă un răspuns