„Amnezic” este cea de-a doua mea întâlnire cu autoarea Florentina Pandelea. Spre deosebire de „surioara” mai mare (nu au legătură volumele), Teoria inocenței, Amnezic este mai bine legat, scris cu mâna mai sigură și mai determinată.

Amnezic
Amnezic

 

Autoarea țese o poveste credibilă. Inserează povești care rup suflete, ba chiar o face cu o oarecare doză de sadism. Nu se mai pierde în detalii inutile și construiește totul pas cu pas. Pentru traumele personale pe care le aduce în lumină, ar fi putut să scrie zeci de pagini de introspecție. Dar nu a făcut-o. Și o felicit pentru asta. M-a determinat pe mine să intru în poveste, să fiu atentă la cuvinte și la detalii.

M-a ajutat astfel să le înțeleg comportamentul, frica, disperarea și nebunia pe care au strecurat-o în povestea lor. Eva și George sunt delicioși! Te pui în locul lor, e ușor să creezi legături cu ei sau să te identifici cu anumite acțiuni de-ale lor. Simți fiecare trăire și înțelegi de ce se ascund amândoi în spatele tăcerii.

Amnezic – o poveste despre pierdere și vindecare

Mi-a plăcut cum s-au cunoscut. Doi străini. Nu se cunoșteau și se „întâlnesc” pe chatul unui joc. Eva și George își duceau propriile traume pe umeri. Poate în fața altora, amândoi trebuie să se prefacă. Aici, pe caseta de chat, nu mai este nevoie de bariere ridicate și de prefăcătorie. Nu mai sunt sentimente de cenzurat și zâmbete strâmbe de mimat. Aici sunt doar ei doi, străini care glumesc, vorbesc și își expun secretele.

Eva este vulnerabilă. Fragilitatea și starea ei de rătăcire este foarte bine evidențiată de către autoare. Eva suferă. Și-a pierdut dragostea, și-a pierdut prietenul de-o viață. Și și-a construit un fort din vină. Doar că Eva nu știe tot adevărul despre cel pe care îl plasase pe un piedestal.

Andrei, prima iubire a Evei, este o altă victimă a vieții. Doar că Andrei s-a agățat în mod greșit de tot ceea ce i s-a întâmplat. Nu l-am cunoscut prea bine, dar simt că el este cel care poate transforma iubirea în condamnare. Nu vreau să vă dau detalii despre poveste. Ar fi păcat. Nu sunt multe fire narative sau detalii, așa că, nu vreau să vă stric bucuria lecturii.

Amnezic – uităm ce ne doare

George are propria lui poveste dureroasă. Are propriile mecanisme de apărare și de eliberare. Mi-a plăcut sinceritatea lui. Este deschis și iubitor, prietenos și dispus să trăiască și să ierte. Numai că trebuie să găsească calea spre el. Are nevoie de ajutor și de un om dispus să îl învețe.

Pot Eva și George să se ajute? Să trăiască din nou, să iubească și să își înfrunte temerile?

Amnezic este o carte despre eliberare, vindecare și a doua șansă. Este o poveste simplă, dar încărcată de trăiri. Este un colac de salvare aruncat celor care nu mai au puterea sa o ia de la capăt. O lecție despre puterea iubirii și despre lupta cu propriii demoni.

Amnezic este și prima carte cu tentă erotică pe care o citesc de muuuuulta vreme încoace. Nu îmi place acest gen (Amnezic nu poate fi încadrat în totalitate aici). Am mai citit pasaje, vreo câteva cărți din acest gen și mereu m-am gândit că se confundă eroticul cu vulgarul. Nu e nevoie de cuvinte obscene pentru a sublinia erotismul unor momente.

Florentina Pandelea a reușit să mă determine să citesc și acest gen. Sunt scene încărcate de pasiune, adevărate arcuri electrice. Sunt firești, necesare și își au locul aici. Pasiunea și dăruirea nu fac altceva decât să întregească o poveste de dragoste.

Dacă ar fi să aleg un cuvânt pentru autoarea Florentina Pandelea, acela ar fi kamikaze (persoană care se sacrifică pentru o cauză). Florentina Pandelea se sacrifică pentru povestea ei. Eu am citit volumul ei de debut și nu a fost dragoste la prima vedere. I-am subliniat (din punctul meu de vedere) punctele minus ale poveștii. E nevoie de mult curaj să revii la același om pentru o altă părere. Ea a revenit și m-am bucurat. Este o altă persoană în această poveste. Mai sigură, mai atentă, mai implicată. O felicit și îi doresc mult succes!

Amnezic – iubire și condamnare

Editurii aș vrea să-i transmit să aibă un pic mai multă atenție la editare. Sunt câteva greșeli în carte și asta poate altera un pic imaginea de ansamblu.

Recomand Amnezic celor care au nevoie de un strop de dragoste, de o poveste altfel. E numai bună pentru o zi caldă!

 

Romanul a apărut la Stylished Books și poate fi cumpărat de aici.

Amnezié – Pierdere totală sau parțială a memoriei.

Amnezia poate apărea și în cazul persoanelor îndrăgostite. De regulă, când sufletele pereche se ciocnesc, explozia produsă duce spre această afecțiune pe termen nelimitat, de cele mai multe ori pentru totdeauna.
Bolnavi amândoi dansează pe tangoul pasiunii în ritmul antic al iubirii. Amnezic în labirintul seducției luptă hipnotic pentru a cuceri sufletul pereche.
Două povești.
Două iubiri.
Un singur final.

2 COMENTARII

  1. Pare o carte frumoasă și interesantă. După câte îmi dau seama din recenzia ta, autoarea a evoluat față de prima carte. O voi citi si eu curând.

  2. Știi cum e sa aștepți un lucru cu nerăbdare, iar atunci când îl primești sa te împiedice Karma sau ce o fi acolo și sa nu poți citi recenzia? E frustrant tău. Mai am puțin și plâng de nervi.
    În final am reușit sa parcurg recenzia și sa ma bucur de cuvintele tale.
    Kamikaze? Nu te contrazic.
    Mulțumesc mult, draga mea draga! A fost o mega surpriza recenzia ta! E superba și emoționantă și aveam mari temeri ca nu o sa îți placa.
    Mulțumesc mult! Te îmbrățișez! ❤️

Lasă un răspuns