„Aici, acum, mereu” este o cărticică tare simpatică. Ar fi fost nu ai bună de citit în vacanța de vară, dar ce sa fac dacă am găsit-o mai repede pe Libris? Am adăugat-o imediat în coș și am profitat de starea mea pentru a o citi.
„Aici, acum, mereu” este un roman pe care l-aș asemăna cu o ciocolată caldă peste care aș pune și câteva bezele. Dacă nu iarna, atunci când? Povestea este una extrem de ușoară, previzibilă chiar, dar este simpatică și lipicioasă. Vrei să stai în compania personajelor, să te relaxezi, să te împrietenești. Eu sunt curioasă să văd de ce se mai desparte lumea și în cărți. În viața reală, am văzut varii motive… Evident, viață bate filmul și cartea, dar personajele ajung, de multe ori, să fie interpretate ca prieteni, cărora le mai dăm și sfaturi. Eu le spun în gând: „să nu te prind că faci asta și ailaltă”, „haide, pleacă, ce mai stai!” Voi nu? Sunt singura?
Personajele din acest roman sunt calde și lejer construite. Nu sunt nu știu ce personalități puternice, sunt umani. Au greutăți, au sentimente, au boli și probleme. Replicile savuroase și cadrul idilic,o zonă rurală din Franța, fac din acest roman o oază de liniște pentru un cititor care caută o carte ușoară. Deși avem parte și de o piatră de moară care amenință să cadă pentru a tulbura lucrurile, autoarea știe să echilibreze totul cu puterea pe care o atribuim cu toții iubirii. Dacă ești înconjurat de iubire, atunci nu mai ai nevoie de nimic altceva.
Cum am spus deja, cartea este previzibilă, dar pe mine nu m-a deranjat asta, ba chiar m-a înduioșat finalul. Nu oricine poate accepta un astfel de lucru. Înainte să vă punctez câteva detalii despre acțiune, aș vrea să mai precizez un lucru care mi-a plăcut și care a făcut acțiunea mai palpitantă. Autoarea nu ne dezvăluie tot de la început (mă refer la povestea de dragoste dintre protagoniști). Anumite detalii le aflăm pe parcurs. Salturile între trecut și prezent sunt foarte fin realizate, sunt plăcute și ne ajută să înțelegem cum s-a ajuns aici.
Jess fusese îndrăgostită, iertase de multe ori ieșirile iubitului său, dar faptul că acesta ratează nașterea primului lor copil este picătura care umple paharul. Micuțul William îi șterge din amarul iubirii și Jess decide să ăl crească singură. Adam, tatăl copilului, pleacă în Franța și își urmează visul: renovează un castel pe care îl transformă într-o super pensiune.
Trecuseră zece ani și Jess se obișnuise cu statutul de mamă singură. Povestea ei de dragoste îi fusese suficientă, nu simțea să meargă la întâlniri, să iubească din nou. William îi completa viața. Și ar fi fost totul perfect dacă mama ei nu s-ar fi îmbolnăvit subit. E drept, semne existaseră dintotdeauna, dar cine ar fi crezut că o femeie de doar 47 de ani ar putea să sufere atât? Boala Huntington (este o boală progresivă neurodegenerativă ereditară, caracterizată prin demență, declin cognitiv, coordonare defectuoasă a mușchilor, și coree. Este afectat în primul rând sistemul nervos. Simptomele se dezvoltă după vârsta de 30 de ani.) este o boală extrem de grea și de urâtă. Partea proastă era că Jess o putea moșteni.
Mama lui Jess este cea care insistă ca micuțul William să își petreacă vacanța de vară alături de tatăl lui. Jess nu este de acord, nu îl iertase cu totul pe Adam, dar este conștientă că dacă moștenește boala mamei ei, William nu ar mai avea pe nimeni pe lume. La urma urmei, Adam era tatăl lui. Putea să se prefacă pentru câteva săptămâni de dragul copilului ei. ERa greu să plece de lânga mama ei, starea i se degrada vizibil.
În Franța, lucrurile nu merg așa cum sperase ea. Adam era ocupat, avea o nouă iubită care lucra chiar la castel, William părea tot mai dezamăgit. Prietenii lor li se alăturau în câteva zile, dar lipsa lui Adam nu o poate alina nimeni. Cum se va termina aventura lor în Franța? Va ști Adam să se comporte ca un tată?
Nu vreau să vă spun prea multe despre carte, v-am spus că nu are cine știe ce acțiune întortocheată. Este mai mult un roman care sondează sufletul. Până unde ești dispus să mergi pentru cei dragi? Câte sacrificii poți face în numele iubirii? Este o lecție de viață și o lectură numai bună pentru stările melancolice, nostalgice. Mie mi-a plăcut tare mult! I-am acordat patru steluțe pe Goodreads. Ar fi fost perfect dacă ar fi avut ceva mai multă acțiune sau vreo răsturnare de situație, dar a fost numai bun pentru ultimele zile ale anului 2018.
Romanul „Aici, acum, mereu” – Catherine Isaac, poate fi achiziționat de pe Libris.
An aparitie: 2018
Autor: Catherine Isaac
Categoria: Literatura Universala
Editie: Cartonata
Editura: RAO
Nr. pagini: 370
Titlu Original: You Me Everything
Traducator: Lingua Tradom
[…] și fără să cred prea mult în poveste. Deși nu eram la prima întâlnire literară cu Catherine Isaac, am zis că o doză mică de scepticism nu face rău […]
[…] descoperită pas cu pas, minut cu minut. V-am spus, nu este o carte foarte complicată, dar este un thriller care vă va menține într-o stare de tensiune. Iar eu m-am bucurat de fiecare minut petrecut în […]
[…] Sursa: ancasicartile.ro/aici-acum-mereu-catherine-isaac-recenzie-libris/ […]
[…] apreciat faptul că autoarea păstrează cumva acțiunea liniară. Frământările Kionei sunt aceleași, fie că se află […]
[…] Când te-am găsit – o lecție despre dragostea necondiționată […]
Așa cum se întâmplă la mine, mereu, în alegerea cărților, eu, mă las influențată de titlu’, este cel care, de cele mai multe ori, mă impresionează să o citesc, cumpăr!
Pe lângă titlu și recenzia mi a plăcut și cu siguranță o voi achiziționa și o voi citi cu drag! Din titlu, simt că va avea un impact benefic asupra mea! Foarte frumoasă!
Am citit nu demult cartea. Mi-a plăcut mult. O să mai caut și alte cărți scrise de această autoare.
Minunata recenzie, Anca!
Un an nou fericit sa ai, plin de fericiri si impliniri! ❤
Frumoasă recenzie, felicitări! <3 Acum aștept cu nerăbdare să ajung la ea.
Îți mulțumesc mult! Să o păstrezi pentru zilele când ai nevoie de relaxare
Multumesc pentru impresii, acum sunt si mai convinsa ca vreau sa o citesc! <3
Îți mulțumesc și eu pentru vizita! E tare plăcută!
Îmi place recenzia si sunt convinsă ca mi-ar fi pe plac cartea!
Îți mulțumesc mult! Mă bucur!