Afacerea vieții tale o semnezi cu fiecare comandă plasată pe Libris, nu-i așa? Găsești aici promoții, librari experți, recomandări structurate pe categorii, cărți în engleză, produse perfecte pentru iubitorii de cărți (și nu numai). Comenzile plasate pe siteul lor sunt cele pe care le așteptăm mereu cu cea mai mare nerăbdare! Adorăm semnele de carte și micile surprize strecurate în colet. Ambalajul a devenit unul festiv și, dacă nu ați văzut deja, comenzile plasate în perioada asta primesc și o carte cadou (o ediție cartonată a unei frumoase povești de Crăciun).

„Această carte te face să simți că viața e frumoasă. Cadoul perfect pentru Crăciun.” – Star Tribune

Afacerea vieții tale
Afacerea vieții tale

Un ceai parfumat, un semn de carte deosebit, o husă pentru cartea preferată, un colț îmbietor, un strop de liniște și o lectură pe sufletul tău. Parcă sună a rețetă de care toți avem nevoie, așa-i? A fost rețeta mea personală, „pastilele” cu care mi-am alinat eu sufletul acum câteva zile.

Nuvela lui Backman a urcat imediat pe lista cărților „most wanted” și am știut că nu-i voi rezista deloc, deloc. Aveam sufletul încărcat, plin de viață, de tensiune, de prea mult și de prea greu. Backman a venit acasă și și-a preluat imediat rolul de terapeut. Știam că va fi o ședință scurtă, mult prea scurtă. Că voi avea nevoie de toată puterea mea de concentrare și de toată înțelegerea pentru a mă mulțumi cu ceea ce mi se oferă. De la el – și de la alți câțiva autori – aștept întotdeauna cărți lungi, care să reducă sau să amplifice toate stările lumii și toate Golgotele sufletului meu.

Afacerea vieții tale – decizii, alegeri, suferință

Afacerea vieții tale este doar un strop din super puterea lui Backman. Fiind una dintre primele sale scrieri, nu pot să spun că a avut aceeași putere de a dezgoli toate colțurile sufletului meu și de a-l întoarce pe dos. Însă, pentru că nu mă simt pregătită să îi ofer mai puține stele lui Backman, i-am oferit și acesteia cinci stele. E drept, sunt mai puțin strălucitoare și un pic mai slab conturate, dar sunt binemeritate. De ce am oferit tot cinci? Pentru că a reușit să mă facă să plâng. Și acesta a fost pragul pe care îl stabilisem înainte de a începe să citesc.

Afacerea vieții tale este o nuvelă simplă, de dimensiuni reduse. Însă, așa cum am spus, Backman reușește să emoționeze cititorul și să îl facă să se gândească multă vreme la decizia personajului principal. Nu pot să vă spun mai multe despre întregul ansamblu și despre modul în care am fost nevoită să îmi reconsider întreaga părere despre bărbatul din poveste.

Cred că nu mai are sens să spun că imediat m-am transpus în locul lui, că mi-am reconfigurat întregul traseu și întregul arsenal de emoții. Rezultatul a fost unul care a condus la un plâns zdravăn. Nu toate lacrimile mele i-au fost datorate lui Backman. Dar povestea lui a produs scânteia. Și încărcătura emoțională – deși nu foarte prezentă, nici foarte vizibilă – a început să îmi apese umerii, să se strângă în jurul sufletului și să răsucească acolo fire, noduri și urzeli.

Afacerea vieții tale – despre lucrurile care contează cu adevărat

„O nuvelă delicată, tristă, fără exces de sentimentalism.” – Library Journal

Afacerea vieții tale se bucură de o scriitură simplă, încărcată de dragoste și posibilități. Concepută ca o scrisoare adresată fiului său, nuvela ne poartă pe urmele unui bărbat de succes, cunoscut pentru potența financiară și pentru alegerile încununate de succes. Însă, pus în fața unor decizii care nu depind de el, bărbatul învață care sunt cu adevărat lucrurile care contează în viață. Și are în mâna lui decizia care va schimba totul. Pentru totdeauna.

Afacerea vieții tale este o poveste pe care o parcurgi repede, dar cu care rămâi multă vreme. Ți se lipește de suflet, te radiografiază și te obligă să privești adânc și sincer în interiorul tău. Cât timp pierzi? Pentru câtă vreme ai alergat după himere și după iluziile unui mai bine?

Recunosc, mi-aș fi dorit o poveste mai amplă, mai încărcată de metafore și lirism, de cuvintele alea cu dublu tăiș pe care eu mi le-aș tatua pe piele, de replicile alea pe care ajung mereu să le citesc de mai multe ori. Dar am privit nuvela asta ca pe o înghițitură din prăjitura aia mare și dulce care va veni, știu că va veni. Și mi-e al naibii de dor de un roman luuuung!

Afacerea vieții taleFredrik Backman – este disponibilă pe Libris. ❤️

Editura: GRUPUL EDITORIAL ART

An aparitie: 2023

Editie: Necartonata

Nr. pagini: 112

Colectie: Musai

Literatura: suedeza

Titlu Original: Ditt livs affar

Traducator: Andreea Caleman

Lasă un răspuns