cropped-20157892_1939440276322678_3091239450291535005_o.jpg
 

Anul 2017 a fost pentru mine anul de cotitură, dacă îl pot numi așa. Este anul care m-a cizelat, m-a transformat și mi-a diversificat gusturile literare. Pe 1 februarie 2017 s-a născut blogul și pagina dedicată lui. Deși am fost destul de neîncrezătoare în mine la început, uite-mă astăzi aproape de aniversarea de un an, fericită și împăcată. 

A fost un an plin cu de toate, dar, mai ales, a fost un an plin de cărți bune, de autori noi și parteneriate care mi-au sporit încrederea în mine. Acest articol va fi un mix. Voi încerca să fac și un top al cărților citite, le voi enumera doar pentru că în momentul ăsta locul 1 în viziunea mea are o treaptă luuuuungă pe care se tot adună medaliații cu aur. 

Mai întâi de toate aș vrea să le mulțumesc celor care au avut încredere în mine, celor care au văzut ceva frumos în micuțul meu proiect și care mi-au oferit cărți pentru recenzii. Celor care își deschid blog doar pentru cărți gratis le spun că nu este așa ușor să obții colaborări și că nu ăsta ar trebui să fie ”motorul” blogului.

Mulțumesc Editurii Nemira, Grupului Editorial Corint, Librăriei Libris, anticariatului targulcarții.ro, librăriei Libmag, Librex Publishing, Editurii Herg BenetEditurii Litera, Editurii Act și Politon, Editurii Paralela 45, Editurii Epica Publishing House. Vă urez să aveți un an plin de noutăți editoriale! 

Aș dori să mulțumesc și autorilor care au crezut în mine: Marius Albert – Neguț, Mircea Rotaru, Silviu Radu, Nieves FJOy, Monica Ramirez, Mirela Oprea, Rodica Maria – Mijaiche, Raluca Butnariu, Marina Neagu, Georgiana Vâju. Vă mulțumesc pentru tot și vă doresc să aveți titluri la fel de minunate ca și cele de până acum! 

 
Acum să trecem la ce înseamnă blogul. 

Aș vrea să le mulțumesc celor care s-au abonat, și-au făcut timp să citească un articol, au lăsat un comentariu sau mi-au apreciat postările. Toate gesturile astea au însemnat combustibilul meu de-a lungul anului. Fără voi nu aș fi nici eu, așa că nu există bucurie mai mare pentru mine. 

Cele mai citite articole: 

SOȚIA PLANTATORULUI DE CEAI – DINAH JEFFERIES, EDITURA NEMIRA ***RECENZIE
BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU – FREDRIK BACKMAN
RECENZIE: CÂND ÎNFLOREȘTE LILIACUL – MARTHA HALL KELLY
RECENZIE: UN BĂRBAT PE NUME OVE – FREDRIK BACKMAN
RECENZIE: DEFECȚI – CECELIA AHERN

 
Cele mai comentate postări: 

ÎMI PARE RĂU, SUNT AȘTEPTATĂ – AGNES MARTIN – LUGAND
RECENZIE: ADEVĂRUL DESPRE CAZUL HARRY QUEBERT – JOEL DICKER
RECENZIE: PARFUM DE CURTEZANĂ – SAWAKO ARIYOSHI
RECENZIE: RAGDOLL ULTIMA TA ZI – DANIEL COLE
ONORABILA VENEȚIANĂ – ROSA VENTRELLA, EDITURA ALL ***RECENZIE

 
Topul cărților citite.
Nu le voi numerota, nu pot. Fiecare mi-a plăcut pentru ceva anume, dar printre preferatele, preferatele sufletului meu sunt:

SPUNE-MI CINE SUNT/ DIME QUIEN SOY – JULIA NAVARRO, EDITURA RAO ***RECENZIE
RECENZIE: CÂND ÎNFLOREȘTE LILIACUL – MARTHA HALL KELLY
RECENZIE: URZEALA TRONURILOR – GEORGE R.R. MARTIN
PRIVIGHETOAREA / THE NIGHTINGALE-KRISTIN HANNAH ***RECENZIE
FATA PE CARE AI LĂSAT-O ÎN URMĂ / THE GIRL YOU LEFT BEHIND – JOJO MOYES ***RECENZII
SUPRAVIEȚUITORII – GEORGIA HUNTER RECENZIE
RECENZIE: CULOAREA SENTIMENTELOR – KATHRYN STOCKETT
MĂȘTILE FRICII – CAMELIA CAVADIA, EDITURA TREI ***RECENZIE
VINA – CAMELIA CAVADIA ***RECENZIE
RECENZIE: UN BĂRBAT PE NUME OVE – FREDRIK BACKMAN
BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU – FREDRIK BACKMAN
RECENZIE: CASA DE LÂNGĂ LAC – KATE MORTON
GRĂDINA UITATĂ – KATE MORTON, EDITURA HUMANITAS ***RECENZIE
INOCENȚA PĂCATULUI – MARIUS ALBERT NEGUȚ RECENZIE
ÎNGERI RĂTĂCIȚI – MARIUS ALBERT NEGUȚ
RECENZIE: RAGDOLL ULTIMA TA ZI – DANIEL COLE
MICI LUCRURI MĂREȚE – JODI PICOULT RECENZIE
O VIAȚĂ DE REZERVĂ – JODI PICOULT ***RECENZIE
ARHITECTUL PARIZIAN – CHARLES BELFOURE, EDITURA LITERA ***RECENZIE
RECENZIE: TE VĂD – CLAIRE MACKINTOSH
RECENZIE: RĂZBOIUL NU ARE CHIP DE FEMEIE – SVETLANA ALEKSIEVICI

Seria Alina Marinescu – Monica Ramirez.

ASASIN LA FEMININ – MONICA RAMIREZ SERIA ALINA MARINESCU (#1) ***RECENZIE
IDENTITĂȚI SECRETE, SERIA ALINA MARINESCU (#2) – MONICA RAMIREZ ***RECENZIE
BALANȚA PUTERII – MONICA RAMIREZ SERIA ALINA MARINESCU (#3) ***RECENZIE
BARIERE DE FUM – MONICA RAMIREZ SERIA ALINA MARINESCU (#4) ***RECENZIE
ABIS – MONICA RAMIREZ SERIA ALINA MARINESCU (#5) ***RECENZIE
RECVIEM PENTRU UN ASASIN – MONICA RAMIREZ SERIA ALINA MARINESCU(#6) ***RECENZIE

Trebuie să mă opresc. Cine știe câte mai adaug. :-)) Acestea sunt cărțile pe care le-aș reciti oricând cu drag! Sunt cărți pe care vi le recomand! Sunt sigură că mai sunt câteva cărți pe care le-am numit cândva preferate-preferate, dar astea mi-au venit în minte după ce am urmat sfatul Mariei Alexandra Ghiță de la Zi de zi citesc. 

Acesta a fost anul meu. Să vedem ce ne rezervă 2018. Să ne citim și atunci! 

Să aveți un an nou plin de iubire, de momente frumoase, de sănătate și de … cărți!! 
 

34 COMENTARII

  1. Felicitări Anca!Un an nou asa cum iti doresti!tu stii deja parerea mea si ca te sustin si te citesc atât cât pot.In cea mai mare parte rezonez cu cărțile pe care mi le recomanzi si am observat ca avem gusturi aproximativ la fel în materie de lectură.

    • Îți mulțumesc mult! Și eu cred la fel. Nu contează cât mă citești, sau cate comentarii ai pe aici, contează că esti. Și dacă vreodată cauți o carte buna și rătăcești la mine pe blog…eu mă declar fericita. Să aveți un an minunat!♥️

  2. Recuperăm cu mare drag! La Gaudeamus l-am ratat chiar și pe soțul meu, care voia să îmi facă o surpriză, să vină și cu cei mici, să pot sta mai mult, căci mă văitasem intr-un sms de aglomeratie si haos. :))) Așa că i-a plimbat pe cei mici pe acolo câteva ore, în timp ce eu deja ajunsesem acasa, cu cea mare, ne admiram achizitiile.

  3. Felicitari!!!!Să ai un 2018 cel puțin la fel de minunat și de plin de cărți bune!!!!Chiar daca nu am fost la fel de prezenta anul acesta ca si anul trecut m-am bucurat de toate recomandarile tale si am reusit sa si citesc cateva din aceste carti(mai putin cele triste sau dupa ceva real;din acestea nu prea citesc pentru ca, ma marcheaza prea mult).Succes in continuare!!!!

  4. Pentru mine este o placere sa iti citesc recomandarile. Ma bucur mult ca am descoperit acest blog si imi place sa comunicam, sa interactionam pe marginea cartilor si poate si a altor subiecte interesante. Mult succes si inspiratie in continuare!

  5. Felicitări pentru acest proiect, draga mea! <3 <3 Este întotdeauna o adevărată încântare să îți citesc recenziile și, nu de multe ori, am adăugat prieteni în biblioteca mea pe baza recenziilor tale. Ești un om minunat și extraordinar de frumos, meriți din plin tot ce ți se întâmplă! <3 Frumoase alegeri, și eu sunt curioasă cu privire la unele dintre ele! <3

Lasă un răspuns